Neplata amenzii de circulaţie te poate lăsa fără maşină, în Marea Britanie

Şoferii străini care comit abateri la regimul circulaţiei rutiere pe teritoriul Marii Britanii pot rămăne fără autoturism dacă nu îşi achită amenzile date de poliţiştii britanici, potrivit unor reglementări pe linie de circulaţie intrate recent în vigoare.

78 afișări
Imaginea articolului Neplata amenzii de circulaţie te poate lăsa fără maşină, în Marea Britanie

Neplata amenzii de circulaţie te poate lăsa fără maşină, în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul Administraţiei şi Internelor din România (MAI) a anunţat, vineri, că a fost informat de ataşatul de afaceri interne de la Londra, despre noile prevederi pe linie de circulaţie care îi vizează pe cetăţenii străini.

Astfel, românii care călătoresc în Marea Britanie trebuie să ştie că şoferii de autoturisme înmatriculate în afara acestei ţări şi care comit abateri la regimul circulaţiei rutiere sunt sancţionaţi de poliţiştii britanici cu amenzi de până la 900 de lire sterline, care pot solicita şi plata amenzii pe loc.

În situaţia în care şoferii străini nu pot plăti amenzile sau în cazul în care maşinile prezintă defecţiuni, poliţia poate lua măsura imobilizării autovehiculelor până la plata amenzii sau până la remedierea defecţiunii.

Măsura va putea fi aplicată şi de către inspectori ai "Vehicle and Operator Services Agency" (VOSA) (instituţie similară ARR), iar în cazul în care şoferii străini se află în imposibilitatea de a plăti amenda, inspectorii VOSA pot imobiliza autovehiculul până la plata amenzii.

MAI arată că, înaintea intrării în vigoare a acestor prevederi, poliţia britanică putea să aplice doar amenzi şoferilor străini, neexistând nicio garanţie că acestea vor fi achitate în termen de 28 de zile.

"Recomandăm cetăţenilor români, posesori de premis auto, care doresc să călătorească în Marea Britanie cu maşina, să se intereseze care sunt prevederile legale referitoare la regimul rutier în această ţară şi să le respecte întocmai", mai precizează MAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici