Nica dispune verificări privind scurgerile de informaţii despre descinderile de marţi dimineaţă

Ministrul Internelor Dan Nica a dispus verificări privind scurgerile de informaţii către mass-media în legătură cu descinderile de marţi dimineaţă la locuinţele unor hoţi de maşini, inclusiv cea a lui Gigi Becali, unde au ajuns mai repede jurnaliştii decât anchetatorii, au informat surse judiciare.

18 afișări
Imaginea articolului Nica dispune verificări privind scurgerile de informaţii despre descinderile de marţi dimineaţă

Nica dispune verificări privind scurgerile de informaţii despre descinderile de marţi dimineaţă

Totodată, ministrul Dan Nica a dispus declanşarea procedurii de cercetare împotriva a 23 de poliţişti, toţi cu funcţii de conducere, de la nivelul secţiilor de poliţie din Capitală, respectiv şapte şefi de secţie, cinci adjuncţi ai acestora, opt şefi de birouri de ordine publică şi trei şefi de birou de investigaţii criminale, toţi verificaţi în legătură cu o serie de nereguli.

Miercuri, Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a informat că viceprim-ministrul Dan Nica, ministrul Administraţiei şi Internelor a aprobat raportul Corpului de Control al MAI privind activitatea desfăşurată de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), domeniile verificate fiind modul de asigurare a liniştii şi ordinii publice şi activităţile de supraveghere a grupărilor infracţionale, precum şi a găştilor de cartier.

Controlul s-a desfăşurat în perioada 4 martie - 10 aprilie 2009, la toate secţiile de poliţie şi a vizat perioada 2007-2008.

Comunicatul MAI a venit după ce marţi trei dintre presupuşii hoţi ai maşinii lui Gigi Becali nu au fost de găsiţi de anchetatori la domiciliile lor.

Miercuri dimineaţa, ministrul Internelor, întrebat într-o conferinţă de presă dacă cei care nu au mai fost găsiţi la percheziţiile de marţi au plecat după ce fuseseră eventual informaţi asupra descinderilor, a afirmat: "Probabil au existat scurgeri de informaţii, dar cred că aceste surse nu sunt din Poliţie, pentru că nimeni nu şi-ar periclita libertatea şi postul".

Cei trei presupuşi hoţi nu au fost de găsit pentru a fi audiaţi în cadrul unei anchete referitoare la furtul a şapte autoturisme de lux, printre care şi cea a lui Gigi Becali, furt ce a generat o amplă investigaţie care a condus la arestarea finanţatorului Stelei pentru 15 zile.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici