Niciun pat liber la terapie intensivă în Bucureşti pentru pacienţii bolnavi de COVID

Niciun pat nu mai este liber la terapie intensivă în Bucureşti pentru pacienţii bolnavi de COVID.

1536 afișări
Imaginea articolului Niciun pat liber la terapie intensivă în Bucureşti pentru pacienţii bolnavi de COVID

Ultimă Oră: Niciun pat liber la terapie intensivă în Bucureşti pentru pacienţii bolnavi de COVID

Conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, luni la ora 14.00, în România există 1.087 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19.

Dintre acestea, 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 (obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.).

De asemenea, 952 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 237 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti nu mai sunt paturi libere la acest moment.

„Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, transmit autorităţile.

Locurile libere la ATI pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, altele decât cele rezervate special, se găsesc în Arad – 1, Braşov - 5, Constanţa – 1, Iaşi – 3, Sibiu – 3, Tulcea – 5 şi Vaslui - 1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici