Ninsoare în Capitală: Peste 500 de utilaje şi 21.800 de tone de materiale antiderapante, pregătite pentru deszăpezire

Operatorii de deszăpezire din Capitală sunt în stare de alarmă şi au pregătite 21.800 de tone de materiale antiderapante şi peste 500 de utilaje, care vor interveni mai întâi pe străzile unde se formează polei, în apropierea rampelor, pantelor şi podurilor, potrivit municipalităţii.

117 afișări
Imaginea articolului Ninsoare în Capitală: Peste 500 de utilaje şi 21.800 de tone de materiale antiderapante, pregătite pentru deszăpezire

Ninsoare în Capitală: Peste 500 de utilaje şi 21.800 de tone de materiale antiderapante, pregătite pentru deszăpezire (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Utilajele operatorilor de deszăpezire sunt pregătite în 85 de puncte fixe, de unde vor pleca pe străzile din toate sectoarele Capitalei, în special pe bulevardele unde se formează polei.

Potrivit Primăriei Capitalei, în noaptea de duminică spre luni, 182 de utilaje au aplicat tratamente cu materiale antiderapant pe arterele principale, unde circulă mijloacele de transport în comun, dar şi pe unele străzi laterale.

Operatorii au intervenit, luni, şi prin acţiuni de pluguire, acolo unde s-a depus deja zăpadă pe carosabil, în sectoarele 3 şi 5. De asemenea, s-a intervenit cu 10 utilaje în zona Pieţei Constituţiei, pentru asigurarea în bune condiţii a paradei organizate de Ziua Naţională a României, a precizat sursa cătat.

"Având în vedere precipitaţiile din ultimele ore, precum şi prognozele emise de meteorologi care anunţă ninsori în Capitală, operatorii responsabili cu deszăpezirea sunt în stare de alarmă, poziţionaţi cu utilajele în 85 de puncte fixe, în apropierea rampelor, pantelor şi podurilor, dar şi în zonele unde riscul să se formeze polei pe carosabil este ridicat. De asemenea, echipele de control ale municipalităţii verifică zonele în care se impune o nouă trecere cu antiderapante, astfel încât traficul în Capitală să se desfăşoare în condiţii normale", a precizat Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Operatorii de deszăpezire au pregătite 526 de utilaje, 2.748 de operatori şi au un stoc de materiale antiderapante de 21.836 de tone, cu care vor interveni în funcţie de evoluţia vremii, potrivit municipalităţii.

În Capitală s-a format polei pe străzi şi a început să ningă, de luni până marţi seară fiind sub avertizare cod galben.

De asemenea, au fost avertizate cu cod galben 27 de judeţe, respectiv Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Caraş-Severin, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Vrancea, Bacău, Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Cluj, în aceste zone fiind anunţate ninsori şi intensificări ale vântului.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, până marţi, la ora 22.00, în aceste zona va ninge şi local stratul de zăpadă nou depus va depăşi 10-15 centimetri. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, la munte şi în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 de kilometri pe oră, iar local şi temporar, zăpada va fi viscolită.

Directorul ANM, Ion Sandu, a anunţat luni, la Comandamentul de iarnă de la Guvern, că situaţia meteo rămâne complicată în următoarele ore, cu viteze ale vântului de până la 80 de kilometri pe oră şi temperaturi scăzute, care pot cauza polei până marţi după-amiază, dar de miercuri va fi un regim de iarnă normal, cu precipitaţii slabe şi temperaturi uşor pozitive pe timpul zilei

Ion Sandu a precizat că, după expirarea codului galben, mai pot fi emise atenţionări, dar numai punctual, pentru anumite zone şi perioade scurte, nu la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici