Nistor: Preşedintele Băsescu este aşteptat, miercuri, în Piaţa Universităţii pentru a da raportul

Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat, pentru MEDIAFAX, că mai mulţi cetăţeni se vor aduna, miercuri, la ora 17.00, în Piaţa Universităţii, pentru a-l aştepta pe preşedintele Traian Băsescu să dea raportul, aşa cum s-a angajat, în 2007, că va face la interval de trei luni.

9 afișări
Imaginea articolului Nistor: Preşedintele Băsescu este aşteptat, miercuri, în Piaţa Universităţii pentru a da raportul

Nistor: Preşedintele Băsescu este aşteptat, miercuri, în Piaţa Universităţii pentru a da raportul (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Marius Nistor a precizat că oamenii care se vor aduna în Piaţa Universităţii vin ca simpli cetăţeni, nu ca sindicalişti.

Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret" a mai spus că preşedintelul i-a fost trimisă o invitaţie la Palatul Cotroceni, prin care i s-a cerut să-şi respecte promisiunea făcută cu ceva timp în urmă, privind prezentarea raportului de activitate în Piaţa Universităţii, la fiecare trei luni.

"Oamenii şi-au amintit de semnificaţia Pieţei Universităţii şi se vor strânge pentru a-l aştepta pe preşedinte. Dacă nu va veni, se vor aduna şi mâine, şi poimâine şi cât va fi nevoie", a mai spus Nistor.

El a precizat că nu ştie câţi oameni se vor aduna în centrul Capitalei şi că această acţiune nu are nevoie de autorizaţie, întrucât ei nu se adună să protesteze şi nu vin în calitate de sindicalişti.

Preşedintele Traian Băsescu le-a propus, în 19 mai 2007, susţinătorilor săi adunaţi în Piaţa Universităţii, după anunţarea rezultatului referendumului de demitere a sa din funcţie, să se întâlnească în acest loc la interval de trei luni, în ultima sâmbătă din trimestru. El a propus atunci ca întâlnirea să aibă loc în ultima sâmbătă a intervalului de trei luni, începând cu ora 17.00.

Şeful statului a fost în Piaţa Universităţii în 29 septembrie 2007. Băsescu a susţinut atunci că şi în 30 iunie, la ora 17.00, a fost prezent în Piaţa Universităţii, însă piaţa era goală, în condiţiile în care se înregistra o temperatură de 35 de grade Celsius.

În decembrie 2009, Traian Băsescu declara, la OTV, răspunzând unei întrebări, că a vrut să continue întâlnirile cu bucureştenii, conform promisiunii făcute după referendumul din 2007, însă, la data stabilită, când a ajuns în Piaţa Universităţii, nu venise nimeni.

"Vă dau cuvântul meu de onoare că am fost după trei luni în Piaţa Universităţii şi eram singur", spunea atunci şeful statului.

Băsescu preciza că se poate verifica în documentele privind activităţile SPP că a fost în Piaţa Universităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici