Noi detalii de la DIICOT despre fetele din centrul de plasament din Timiş, obligate să se prostitueze. Cum erau racolate

DIICOT arată că racolarea fetelor din centrul de plasament din Recaş, judeţul Timiş, pentru prostituţie a început încă din anul 2017, de către o fostă beneficiară a centrului şi de sora sa.

1952 afișări
Imaginea articolului Noi detalii de la DIICOT despre fetele din centrul de plasament din Timiş, obligate să se prostitueze. Cum erau racolate

Sursa FOTO: Profimedia Images

Potrivit DIICOT, procurorii Serviciului Teritorial DIICOT Timişoara împreună cu ofiţeri de politie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au făcut, marţi, patru percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş, la locuinţele a cinci persoane suspecte, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane.

Procurorii arată că începând cu anul 2017, suspecţii au început să racoleze tinere din Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi Recaş, pe care, ulterior, le obligau prin ameninţări şi violenţă să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi din oraşul Recaş, iar banii erau luaţi de către suspecţi.

„Din probele administrate rezultă că suspecta M.S., fostă beneficiară a Centrului de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi Recaş, soră cu suspecta M.E., minoră, care în prezent se află în acest Centru şi concubina suspectului V.R. a racolat o persoană vătămată, pe care în repetate rânduri a ameninţat-o, bătut-o şi a obligat-o să părăsească Centrul, fiind aşteptată de concubinul său, V.R., după care cei doi au plasat-o la diferiţi clienţi, cu care au constrâns-o să întreţină relaţii sexuale”, potrivit unui comunicat transmis de DIICOT.

După ce a părăsit Centrul de Plasament, suspecta ar fi continuat să racoleze şi alte două fete, pe care le-a exploatat, una dintre ele fiind minoră. Fetele au fost convinse să se prostitueze de sora suspectei, care era în centru, împreună cu victimele.

„Din declaraţiile altei persoane vătămate rezultă că, începând cu luna octombrie 2018, suspecta M.S. a încercat să o racoleze în vederea exploatării sexuale, iar pentru a o determina să facă acest lucru, în repetate rânduri, a ameninţat-o şi lovit-o cu pumnii şi picioarele. Ameninţările şi actele de violenţă au persistat, fiind făcute şi de către sora sa, M.E., până în cursul verii anului 2019, când persoana vătămată a cedat şi, astfel, a fost obligată să meargă la domiciliul unor clienţi, cu care a întreţinut relaţii sexuale. Aceste fapte s-au întâmplat de mai multe ori, iar în unele situaţii, la ieşirea din Centru, persoana vătămată era aşteptată de suspecţii M.S. şi V.R., care o conduceau cu autoturismul la domiciliul clienţilor. La începutul lunii septembrie 2019, întrucât persoana vătămată a refuzat să mai fie exploatată, cei trei au exercitat asupra sa ameninţări şi acte de violenţă fizică, fapte care au determinat-o să fugă din Centru”, mai arată procurorii DIICOT.

Percheziţiile au fost realizate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, al jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara şi al lucrătorilor Centrului de Plasament pentru Copilul cu Dizabilităţi Recaş din cadrul DGASPC Timiş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici