Noi posibile victime ale jocului Balena Albastră. Zece elevi cu răni pe braţe au primit îngrijiri în Argeş

Zece copii de la două şcoli din Argeş au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce şi-au provocat răni pe braţe.Poliţiştii au deschis anchete miercuri şi susţin că este vorba de teribilism, însă au demarat campanii de prevenire a efectelor jocului Balena Albastră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

20724 afișări
Imaginea articolului Noi posibile victime ale jocului Balena Albastră. Zece elevi cu răni pe braţe au primit îngrijiri în Argeş

Argeş: Zece elevi cu răni pe braţe, posibil pentru că jucau Balena Albastră, au primit îngrijiri (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Reprezentanţii Poliţiei Argeş au declarat miercuri că directorul şcolii din localitatea Hârseşti a sesizat Poliţia după ce, luni, un elev în vârstă de 11 ani s-a prezentat la ore cu tăieturi pe braţ. Băiatul le-a povestit anchetatorilor că s-ar fi jucat acasă cu o riglă şi s-ar fi zgâriat.

Aceleaşi surse precizează că şi directorul Şcolii Nr. 1 din Curtea de Argeş a sesizat miercuri Poliţia după ce 9 copii, elevi de clasa a VI-a şi a VII-a, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce şi-au provocat răni pe braţe. Iniţial, s-au prezentat la ore 5 fete care s-au mutilat în afara unităţii de învăţământ.

La şcoală, potrivit poliţiştilor, alţi patru băieţi le-au urmat exemplul, tăindu-se pe braţ cu lamele de la ascuţitori.

Niciunul dintre cei zece elevi nu a avut nevoie de spitalizare.

La nivelul instituţiilor de învăţământ s-au deschis anchete interne.

Poliţiştii din Argeş au deschis anchete în aceste cazuri, deşi susţin că elevii au dat dovadă de teribilism. Cu toate acestea, oamenii legii au demarat campanii de prevenire cu privire la jocul Balena Albastră.

„Fenomenul Balena Albastră este un atenţia IPJ Argeş, ca orice alt aspect care atentează la siguranţă cetăţenilor. În ultima perioadă poliţiştii au transmis mesaje de informare şi prevenire privind pericolul acestui joc promovat pe internet, în urma cărora a rezultat o creştere a gradului de conştientizare a riscurilor de către populaţie. Astfel, cadrele didactice au manifestat o atenţie sporita faţă de aceasta problematică şi implicit au sesizat orice aspect care ar putea avea legătură cu acest joc, în vederea prevenirii unor cazuri grave”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Andreea Însurăţelu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş.

Potrivit sursei citate, accidente în rândul copiilor se întâmplă des, ei fiind „o categorie vulnerabilă a societăţii” şi, în prezent, exista tendinţa ca acestea să fie asimilate acestui fenomen, al jocului „Balena Albastră”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici