O fată de 13 ani a ÎNSCENAT o hărţuire din partea administratorilor jocului "Balena Albastră". Motivul, HALUCINANT

O fată de 13 ani din Timiş a minţit că este hărţuită de administratorii jocului “Balena Albastră” pentru a-şi convinge părinţii să-i cumpere un telefon mobil nou. Poliţiştii s-au autosesizat după declaraţiile copilei şi au stabilit că totul a fost o înscenare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4123 afișări
Imaginea articolului O fată de 13 ani a ÎNSCENAT o hărţuire din partea administratorilor jocului "Balena Albastră". Motivul, HALUCINANT

O fată de 13 ani a înscenat o hărţuire din partea administratorilor jocului "Balena Albastră" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Poliţiştii din judeţul Timiş s-au autosesizat după ce, recent, o copilă de 13 ani din Timişoara a declarat, la un post de televiziune, că este hărţuită de administratorii jocului “Balena Albastră”.

Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, declaraţiile făcute de fată nu sunt reale.

Poliţiştii i-au contactat pe părinţii copilei, iar în urma verificărilor au ajuns la concluzia că fata a înscenat totul.

Astfel, copila a folosit o aplicaţie instalată pe telefonul mobil prin care şi-a trimis singură mesaje de ameninţare şi s-a apelat singură, iar ulterior a şters aplicaţia.

Potrivit surselor citate, fata a inventat tot scenariul cu scopul de a-i convinge pe părinţi că telefonul mobil nu mai poate fi folosit şi că are nevoie de altul mai performant.

Fata de 13 ani povestea, într-un interviu, că a ajuns din greşeală pe site-ul jocului "Balena Albastră", iar apoi a început să primească mesaje de ameninţare de la administratorii jocului şi să fie sunată de aceştia.

Jocul "Balena Albastră", al cărui final ar putea fi chiar decesul, a intrat în atenţia autorităţilor din România. După ce în alte state jocul a făcut victime, poliţiştii români au început o campanie de prevenire.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici