RISC de AVALANŞĂ în Făgăraş. Toate traseele montane din Argeş situate la altitudini mari, ÎNCHISE

Riscul de avalanşă în Munţii Făgăraş este de gradul 3 la altitudini peste 1.800 de metri şi de gradul 1 la altitudini inferioare, astfel că toate traseele montane din judeţul Argeş care se află la altitudini mari sunt închise, transmite corespondentul MEDIAFAX.

156 afișări
Imaginea articolului RISC de AVALANŞĂ în Făgăraş. Toate traseele montane din Argeş situate la altitudini mari, ÎNCHISE

RISC de AVALANŞĂ în Făgăraş. Toate traseele montane din Argeş situate la altitudini mari, ÎNCHISE (Imagine: AFP/ arhiva Mediafax Foto)

Conform unui buletin emis, luni, de către Centrul de Prognoză Sibiu, riscul de avalanşă în Munţii Făgăraş este mare. Astfel, există risc de gradul 3 la altitudini de peste 1.800 de metri şi de gradul 1 la altitudini inferioare.

Toate traseele montane din judeţul Argeş care se află la altitudini superioare celei de 1.500 de metri sunt şi vor rămâne închise.

Totodată, potrivit Consiliului Judeţean Argeş, stratul de zăpadă de la Bâlea Lac - cota 2000- Transfăgărăşan- măsoară, luni, 172 de centimetri.

"Peste structurile de placă existente s-au depus deja până la 30 de centimetri de zăpădă proaspătă, iar în următoarele două zile se vor mai depune circa 5-10 centimetri, ceea ce poate duce la creşterea riscului de avalanşă în continuare", se arată într-un comunicat transmis, luni, de Consiliul Judeţean Argeş.

Salvamont Argeş sfătuieşte turiştii să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă.

De asemenea, turiştii trebuie să estimeze timpul necesar efectuării excursiei în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici