NOI PROTESTE şi în ţară: Mii de oameni au manifestat în numeroase oraşe: "32 de îngeri ne-au dat nouă aripi", ”Ghinion, ghinion, Clujul s-a trezit din somn" - FOTO

Aproximativ patru mii de persoane s-au adunat, miercuri seară, în Piaţa Operei, din Timişoara, scandând lozinci antiguvernamentale şi purtând pancarte pe care scrie, între altele: "32 de îngeri ne-au dat nouă aripi". Manifestaţii au avut loc şi în Cluj, Braşov, Galaţi, Iaşi, Sibiu, Craiova, Bacău, Arad, Ploieşti şi alte oraşe. Marşul de la Cluj s-a încheiat cu un moment de reculegere şi scandări împotriva Bisericii.

15028 afișări
Imaginea articolului NOI PROTESTE şi în ţară: Mii de oameni au manifestat în numeroase oraşe: "32 de îngeri ne-au dat nouă aripi", ”Ghinion, ghinion, Clujul s-a trezit din somn" - FOTO

NOI PROTESTE şi în ţară: Mii de oameni manifestează în Timişoara, Cluj, Braşov, Galaţi, Iaşi, Sibiu, Craiova şi Ploieşti: "32 de îngeri ne-au dat nouă aripi", ”Ghinion, ghinion, Clujul s-a trezit din somn"

Mitingul din Timişoara a luat sfârşit, oamenii au început să plece către case; în piaţă ard lumânări

Mitingul de la Timişoara, la care au participat aproximativ 4.000 de persoane, a luat sfârşit, iar oamenii au început să plece către casele lor, la ora transmiterii acestei ştiri în Piaţa Victoriei rămânând aprinse lumânări în memoria victimelor incendiului de la Colectiv.

Mitingul s-a încheiat fără alte incidente, iar spectatorii de la Operă au ieşit pe uşile laterale, cea principală, în faţa căreia avea loc acţiunea de protest, fiind blocată.

Miercuri seară, în paralel cu protestul din Piaţa Victoriei, are loc spectacolul de operă ”Bărbierul din Sevilla”. În pauza spectacolului, oameni ieşiţi în balconul Operei din Timişoara au fost loviţi cu ouă de către unii dintre protestatari.

Iniţial, în Piaţa Victoriei, fostă Piaţa Operei, din Timişoara, s-au adunat, miercuri seară, aproximativ două mii de persoane, scandând lozinci antiguvernamentale şi purtând pancarte pe care scrie "32 de îngeri ne-au dat nouă aripi", "Hei, ce faci, Dottore?", "Nu doar demisii vrem, ci şi schimbare", "Demonstrăm, ne implicăm, perseverăm". Pe clădirea Operei din Timişoara, la balcon, a fost aşezat un steag tricolor foarte mare, pe care scrie: "Bunicii la război, părinţii la Revoluţie, acum este rândul nostru".

Marşul de la Cluj s-a încheiat cu un moment de reculegere şi scandări împotriva Bisericii

Mitingul de la Cluj-Napoca, la care au participat peste 3.000 de persoane, s-a încheiat în jurul orei 21.15, cu un moment de reculegere în memoria victimelor de la Clubul Colectiv, dar şi cu scandări precum: ”Daniel, Daniel, du-te după Viorel” sau ”DNA, şi biserica te vrea”.

Protestul de la Cluj-Napoca s-a încheiat în jurul orei 21.15, după mai bine de trei ore, în care cei peste 3.000 de participanţi au mărşăluit prin oraş şi au scandat la adresa Guvernului, Parlamentului, a tuturor partidelor politice, dar au avut şi reacţii la adresa Bisericii Ortodoxe.

Ei au încheiat marşul în acelaşi loc din care au pornit în jurul orei 19.00, adică Piaţa Unirii, după ce au trecut prin Piaţa Avram Iancu, prin faţa Prefecturii, Primăriei şi a Casei de Cultură a Studenţilor, pe un traseu de câţiva kilometri, în care traficul a fost blocat complet.

Până la reîntoarcerea în Piaţa Unirii, oamenii au mai scandat pe traseu, dar şi în piaţă, ”Păcat, păcat de sângele vărsat”, ”România e ţara mea, nu vă bateţi joc de ea”, ”Daniel, Daniel, du-te după Viorel”, ”DNA, şi biserica te vrea”.

La finalul manifestaţiei, participanţii au mai îngenuncheat o dată, la fel ca la început, în faţa statuii lui Matei Corvin, din Piaţa Unirii, au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor de la Clubul Colectiv şi au intonat imnul naţional.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale.

Participanţii au fost însoţiţi de jandarmi pe tot traseul, dar nu s-au înregistrat incidente, deşi mitingul nu a fost autorizat, oamenii organizându-se pe reţelele de socializare.

Majoritatea tinerilor prezenţi la mitingul de miercuri seară au spus că vor reveni în centrul oraşului şi în serile următoare.

Manifestaţie spontană împotriva clasei politice şi în centrul Ploieştiului, pentru a doua seară

Peste 200 de persoane s-au adunat, miercuri seară, pentru a doua zi consecutiv, în centrul municipiului Ploieşti, într-o manifestaţie spontană împotriva clasei politice.

Oamenii au început să se strângă în parcul din centrul oraşului acolo unde se află Palatul Administrativ, clădire în care îşi au sediul Prefectura Prahova, Consiliul judeţean Prahova, Primăria Ploieşti şi mai multe cabinete parlamentare.

Manifestanţii scandează lozinci împotriva clasei politice.

La ora transmiterii acestei ştiri, oamenii continuă să se adune în centrul oraşului.

Este a doua seară consecutiv când la Ploieşti are loc o adunare publică determinată de situaţia provocată de incendiul de la Clubul Colectiv din Bucureşti.

Marţi seară, aproximativ 1.500 de tineri, în majoritate elevi ai unor licee din Ploieşti, s-au adunat în centrul oraşului, unde au participat la o manifestare în memoria victimelor de la Clubul Colectiv.

Acea manifestare a fost autorizată de primărie, autorizaţie fiind obţinută de către un tânăr care a împlinit 18 ani.

Proteste au avut loc şi la Arad:

Aproximativ 3.000 de craioveni au ieşit în stradă, spunând că acesta ”e doar începutul”

Aproximativ 3.000 de craioveni au ieşit în stradă, miercuri seară, ei scandând lozinci împotriva clasei politice, ţinând un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv şi spunând că acesta ”e doar începutul”.

Aproximativ 700 de persoane s-au adunat, iniţial, în jurul orei 18.00, în Piaţa “Mihai Viteazul” din Craiova, iar după o oră au plecat într-un marş al tăcerii prin oraş, pe traseul Primăria Craiova - Teatrul Naţional “Marin Sorescu”, oamenii scandând ”Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”.

Pe parcursul marşului, numărul protestatarilor a crescut considerabil, ajungând la aproximativ 3.000 de persoane.

”E doar începutul”, au strigat manifestanţii, anunţând proteste de amploare şi în următoarele zile.

“Stau cu părinţii plecaţi prin străinătate, am un copil acasă, cu şomajul şi cu o alocaţie, nu-mi găsesc serviciu, unde să mă duc? Ne-am îmbolnăvit, nu se poate aşa ceva”, a declarat Mariana Crişan, în vârstă de 40 de ani.

Protestatarii craioveni au ţinut şi un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv.

“Suntem aici în semn de solidaritate pentru victimele din Bucureşti. Aşa mi se pare normal, omeneşte, uman şi pentru asta ne aflăm aici, cu mic, cu mare. Protestăm, nu este normal ceea ce se întâmplă în ziua de azi la noi în ţară, nu este normal ca atâtea suflete să moară din neglijenţa statului”, a declarat un alt protestatar.

La protest au participat şi elevi de la trei colegii naţionale din Craiova.

”Colegiul «Titulescu» îşi exprimă durerea prin copiii care au vrut să vină alături de mine. Vor veni sute. Au scris pe foi! Singuri au scris: «Intrarea liberă, ieşirea te costă viaţa», «O simplă distracţie te poate costa viaţa», «Când voi fi mare, o poză de familie dispare». Copiii au vrut să fie aici în această seară, chiar şi un sfert de oră, că sunt după şapte ore de carte. Toţi cei care vor să vină eu îi aştept aici”, a declarat Iuliana Jurca, profesor de limba şi literatura română.

Mulţi dintre protestatari au purtat tricouri albe inscripţionate cu mesaje de solidaritate pentru victimele din Colectiv.

”Am ieşit în această seară pentru că ne-am săturat de acest sistem, sistemul acesta nu ne mai reprezintă. O să venim din ce în ce mai mulţi pentru că pur şi simplu nu se mai poate. Vrem schimbare! Nu se mai poate aşa ceva! Clasa politică nu ne mai reprezintă”, a mai spus Cosmin Oslobeanu.

La ora transmiterii acestei ştiri, în centrul Craiovei au mai rămas doar câteva sute de protestatari.

Şi la Drobeta Turnu Severin, aproximativ 200 de persoane, majoritatea tinerilor, s-au strâns, miercuri, în jurul orei 20.00, în faţa Palatului Administrativ, de unde au plecat în marş pe străzile oraşului, în semn de solidaritate cu protestatarii din Capitală şi cerând schimbarea clasei politice.

Ei au scandat lozinci precum ”România, trezeşte-te!” , ”Bucureşti, nu uita, noi suntem de partea ta!”, ”Nu vă fie frică, Parlamentul pică!”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”.

Protestatarii s-au mobilizat pe reţelele de socializare în cursul zilei de miercuri, iar în timpul marşului au fost însoţiţi de mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi.

Peste 500 de persoane s-au adunat la Braşov, scandând: ”Mor îngeri în spitale de atâta nepăsare”

Peste 500 de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat, miercuri seară, în faţa Prefecturii Braşov, ei având steaguri, pancarte cu mesaje împotriva clasei politice, dar şi foi A4 pe care sunt scrise numele celor care au murit în urma incendiului din clubul Colectiv din Capitală.

Protestatarii s-au adunat, începând cu ora 18.00, în centrul Braşovului, ei având steaguri şi pancarte cu mesaje precum: ”Mor îngeri în spitale de atâta nepăsare”, ”Şpaga ucide, jos corupţia!”, ”Vrem siguranţă la noi acasă”, ”Toate partidele, aceeaşi mizerie”.

De asemenea, zeci de tineri au venit cu foi A4 pe care sunt scrise numele celor care au murit în urma incendiului din clubul Colectiv din Capitală, iar la un moment dat au aprins lumânări lângă zidul Prefecturii Braşov, lăsând şi un mesaj scris: ”Corupţia ucide!”

Totodată, oamenii au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor din Colectiv şi au spus ”Tatăl nostru”.

Protestatarii au strigat ”Jos corupţia!”, ”Nu staţi în casă dacă vă pasă!”, ”Jos corupţia din România!”, ”Anticipate”.

După aproximativ 45 de minute, oamenii au plecat în marş spre Piaţa Sfatului, unde cotinuă să strige lozinci împotriva clasei politice.

Protestatarii sunt însoţiţi de câteva zeci de jandarmi, iar până în prezent nu au fost înregistrate incidente.

Mitingul nu este autorizat, oamenii mobilizându-se pe Facebook.

Şi constănţenii sunt solidari cu victimele din Clubul Colectiv; manifestanţii cer alegeri anticipate

Câteva sute de persoane s-au strâns, miercuri, în faţa Prefecturii Constanţa, pentru a-şi manifesta solidaritate cu victimele din Clubul Colectiv, dar şi pentru a cere organizarea de alegeri anticipate

Tinerii s-au adunat, miercuri seară, în jurul orei 19:00, pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa şi au început să scandeze "Colectiv", "Colectiv", "Corupţia ucide", "Spitale, nu catedrale", "Anticipate, anticipate".

La ora transmiterii acestei ştiri, manifestanţii au plecat într-un marş pe principalele bulevarde ale oraşului, iar alte persoane se alătură pe traseu acestui protest.

Aproximativ 400 de ieşeni protestează din nou, susţinând că e necesară curăţarea clasei politice

Aproximativ 400 de persoane, majoritatea tineri, protestează, miercuri seară, din nou în Piaţa Unirii din Iaşi, oamenii susţinând că demisia lui Victor Ponta nu rezolvă lucrurile şi că e necesară curăţarea clasei politice.

Oamenii au început să se adune în centrul Iaşiului, începând cu ora 19.00, după ce s-au mobilizat pe Facebook.

Protestatarii scandează, printre altele, ”O revoluţie, singura soluţie”, ”Toţi banii de la BOR, să se întoarcă la popor”, ”Solidaritate” şi ”Hoţii, Hoţii”, cei prezenţi susţinând că demisia lui Victor Ponta nu rezolvă lucrurile şi că e necesară curăţarea clasei politice.

”Nu vrem să ne mai plece prietenii afară. Vom ieşi în stradă în fiecare seară până ce se va face o schimbare reală. Ne-am săturat de şpagă, de corupţie şi de politicieni hulpavi. Să plece toţi, ajunge”, a spus unul dintre tinerii prezenţi la protest.

Pe pagina de socializare care a anunţat protestul a fost postat iniţial un sondaj de opinie, cei mai mulţi dintre cei care s-au pronunţat susţinând că este necesară instalarea unui guvern tehnocrat.

Marţi seară, pe străzile Iaşiului au mărşăluit aproximativ 2.500 de oameni. Manifestanţii s-au adunat în Piaţa Unirii începând cu ora 22.30, apoi au plecat în marş pe străzile din oraş.

Sibiu: Peste 3.000 de persoane au aplaudat ambulanţele în timpul marşului de protest

Peste 3.000 de persoane care au participat la marşul de protest de la Sibiu au aplaudat ambulanţele întâlnite pe traseu, dar au refuzat să intre în biserici, chiar dacă au fost invitaţi de către preoţi, scandând la adresa acestora: ”Hoţii” sau ”Vrem spitale, nu catedrale".

Numărul persoanelor care au străbătut Sibiul pe mai multe bulevarde a depăşit 3.000, oamenii spunând că s-au adunat în semn de solidaritate cu victimele din Clubul Colectiv, dar şi pentru a cere dreptate.

Participanţii la marş au trecut prin faţa Prefecturii Sibiu şi pe principalele bulevarde din oraş.

Pe Bulevardul Mihai Viteazul, oamenii au trecut pe lângă o biserică, fiind invitaţi înăuntru de un sobor de preoţi, aflaţi pe treptele acesteia, în timp ce se trăgeau clopotele. Manifestanţii au refuzat să intre în biserică şi au plecat mai departe strigând: "Hoţii" şi "Vrem spitale, nu catedrale".

Pe acelaşi bulevard, coloana de manifestanţi a blocat un sens de mers, însă şoferii s-au alăturat protestului şi au claxonat îndelung, mergând în spatele protestatarilor.

De-a lungul traseului, protestatarii au aplaudat ambulanţele care s-a întâmplat să treacă pe lângă ei, în semn de apreciere pentru cei care fac eforturi mari să-i salveze pe tinerii răniţi, vineri seară, în Clubul Colectiv.

La finalul marşului, manifestanţii au revenit în Piaţa Mare, unde au intonat imnul naţional şi au înconjurat zona de mai multe ori.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 21.30, fără a se înregistra incidente, dar cu promisiunea că, în serile următoare, tinerii se vor strânge din nou în centrul municipiului Sibiu.

Peste 3.000 de oameni au mărşăluit pe străzile din Galaţi, oprindu-se şi în faţa SJU unde au aplaudat

Peste 3.000 de oameni au mărşăluit pe principalele străzi din Galaţi, iar la un moment dat s-au oprit în faţa Spitalului Judeţean, unde s-au aşezat în genunchi şi au aplaudat, la vederea manifestanţilor câteva cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe ieşind şi aplaudând, la rândul lor.

De la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, unde au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv, au aprins lumânări şi au spus ”Tatăl nostru”, manifestanţii s-au întors în faţa sediului Prefecturii, scandând lozinci împotriva clasei politice, după care, ajunşi în faţa sediului PSD din apropiere, au huiduit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior, protestatarii s-au deplasat în faţa Primăriei Galaţi, unde au scandat împotriva edilului Marius Stan: ”De la primărie, la puşcărie” şi ”Hoţii”.

Între timp, numărul oamenilor a depăşit 3.000, aceştia mergând, apoi, pe faleză, la ”Elice”, unde au ţinut din nou un moment de reculegere şi au aprins lumânări în memoria victimelor incendiului din Colectiv.

În continuare, oamenii au plecat în marş spre Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde s-au aşezat în genunchi şi au aplaudat, numărul acestora diminuându-se şi ajungând la aproape 1.500.

La vederea manifestanţilor, câteva cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe i-au aplaudat, la rândul lor, pe protestatari, care au scandat ”Vrem spitale, nu vrem catedrale” şi ”Cinste lor, cinste lor, eroilor”.

Ulterior, oamenii, al căror număr a scăzut sub o mie, au plecat spre cartierul Ţiglina 1, de unde au pornit iniţial.

Iniţial, peste o mie de persoane s-au strâns, miercuri, în jurul orei 18.30, în cartierul Ţiglina 1, în semn de solidaritate cu victimele incendiului din clubul Colectiv, dar şi pentru a protesta faţă de clasa politică, ei pornind în marş spre sediul Prefecturii.

Ulterior, numărul manifestanţilor a crescut, printre aceştia fiind şi vărul Valentinei Florea, tânăra de 27 de ani din Galaţi, care a murit în incendiul din clubul Colectiv.

Vărul fetei, Alexandru Nechifor, a spus că este un moment trist pentru el, dar speră ca în urma protestelor lucrurile se vor schimba în România.

"Sperăm să schimbăm odată ceva şi dacă acum nu vom schimba va trebui să plecăm probabil toţi din ţară. E un moment trist, nu aş fi vrut să ieşim în stradă, însă dacă ratăm şi momentul acesta şi dacă jerfa lor, a fost în zadar, probabil că niciodată nu se va schimba nimic", a spus tânărul.

Unul dintre protestatari a venit îmbrăcat în negru, având o mască pe faţă şi purtând o coasă din lemn şi o pancardă pe care scria "Guvernul Ponta".

Pe parcursul marşului, protestatarii s-au oprit la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, unde au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv, au aprins lumânări pe care le-au lăsat pe treptele lăcaşului de cult şi au spus ”Tatăl nostru”. Ulterior, ei au scandat lozinci precum: ”Vrem spitale, nu catedrale”, ”Jos Daniel”, ”Jos securiştii”, ”Hoţii”, ”Colectiv”.

Gălăţenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare, protestul nefiind autorizat.

Peste o mie de persoane au protestat la Alba Iulia; circa 150 au scandat în faţa casei primarului

Peste o mie de persoane au protestat la Alba Iulia faţă de clasa politică şi au străbătut în marş străzile oraşului, iar la finalul manifestării aproximativ 150 protestatari au scandat în faţa casei primarului Mircea Hava: "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, însă edilul nu a reacţionat.

Oamenii s-au adunat în faţa Prefecturii Alba, în jurul orei 19.00, după ce, în cursul zilei, s-au mobilizat pe reţelele de socializare.

Ei au venit cu steaguri tricolore, dar şi cu pancarte pe care scria: ”O dorinţă sinceră, România liberă”, ”Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”. ”Nu vă fie frică, Parlamentul pică” şi "Corupţia ucide” şi "Securiştii vechi şi noi s-a sfârşit cu voi!”.

După aproximativ o oră, participanţii la miting au pornit în marş pe străzile din Alba Iulia.

Ajunşi în faţa Prefecturii Alba, ei au scandat "Hoţii, hoţii”, "Demisia”, "Toate partidele, aceeaşi mizerie” şi i-au îndemnat pe cetăţenii oraşului să li se alăture, strigând "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”.

Pe parcursul marşului, numărul iniţial al participanţilor a crescut de la aproximativ 400 la peste 1.000, iar aceştia s-au oprit în final la Monumentul Eroilor Revoluţiei, unde au cântat împreună imnul naţional.

De acolo, aproximativ 150 de protestatari au mers în faţa casei primarului din Alba Iulia, Mircea Hava, care este copreşedintele PNL Alba, unde au rămas timp de câteva minute, scandând "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă".

În faţa locuinţei edilului s-au adunat câţiva jandarmi, însă din casă nu a ieşit nimeni, astfel încât protestatarii s-au împrăştiat.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 22.00, fără să fie înregistrate incidente.

Peste o mie de oameni protestează la Buzău, oprindu-se în faţa SJU unde au spus ”Tatăl nostru”

Peste o mie de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat, miercuri seară, în centrul Buzăului, unde au aprins lumânări în memoria celor 32 de victime ale incendiului din clubul Colectiv, apoi au pornit în marş pe străzile oraşului, oprindu-se în faţa Spitalului Judeţean unde au spus ”Tatăl nostru”.

Oamenii au venit în Piaţa Dacia din municipiul Buzău, începând cu ora 20.00, protestul fiind anunţat pe o reţea de socializare.

Ei au aprins lumânări în memoria celor 32 de tineri care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din clubul Colectiv, după care au pornit în marş pe principalul bulevard din oraş, scandând lozinci împotriva clasei politice.

De altfel, aceştia au adus fotografii cu victimele din Colectiv, pancarte şi steagul tricolor.

Protestatarii s-au oprit în faţa sediului Prefecturii Buzău, unde au strigat ”Jos, Guvernul”, ”Ne vrem ţara înapoi”, ”Dacă vă pasă, ieşiţi din case”, ”Ne vrem ţara înapoi” şi ”Corupţia ucide”.

Ulterior, ei şi-au continuat traseul, oprindu-se în faţa Spitalului Judeţean Buzău, unde au îngenunchiat şi au spus ”Tatăl nostru”, iar la vederea unei ambulanţe care ieşea din curtea unităţii medicale au aplaudat.

Oamenii spun că vor să traverseze în marş oraşul, după care să se întoarcă în Piaţa Dacia.

Protestul este supravegheat de poliţişti, circulaţia în oraş fiind perturbată de acţiune.

Peste 1.500 de persoane au protestat la Bacău, cerând demisia parlamentarilor şi a lui Stavarache

Peste 1.500 de persoane au protestat, timp de două ore, în municipiul Bacău, solicitând, printre altele, demisia parlamentarilor, dar şi a primarului oraşului, Romeo Stavarache, condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar legat de repartizarea unei locuinţe.

Oamenii s-au adunat în centrul Bacăului, începând cu ora 19.00, apoi au plecat în marş pe principalele bulevarde din oraş.

Majoritatea participanţilor la acţiune au fost tineri şi adolescenţi, însă au fost şi băcăuani care au ieşit în stradă cu copiii, pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de actuala clasă politică.

Ei au solicitat demisia parlamentarilor, dar şi a primarului oraşului, Romeo Stavarache, condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar legat de repartizarea unei locuinţe.

Şi la Vaslui, aproximativ 300 de tineri, mulţi dintre ei elevi, au participat la o acţiune similară.

După ce au mărşăluit pe mai multe străzi din oraş, manifestanţii s-au oprit în Piaţa Civică din Vaslui, unde au scandat lozinci precum ”Uniţi, salvăm toată România!”, ”Colectiv, Vasluiul e de partea ta!”, ”Ne vrem ţara înapoi!”.

Câteva sute de oameni au participat şi la Bârlad la un marş pe străzile din municipiu, aceştia scandând ”Jos corupţia!”, ”Ultima soluţie: încă o revoluţie!” sau ”Jos Parlamentul”.

În Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară au loc mitinguri similare, aceste acţiuni având loc după ce, marţi seară, peste 25.000 de oameni au mărşăluit prin Capitală cerând demisiile premierului Victor Ponta, ministrului de Interne, Gabriel Oprea, şi primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Urmare a acestor ample proteste, premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că îşi depune mandatul şi că speră că demisia Guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă. Ulterior, şi-a anunţat demisia din funcţia de primar al sectorului 4 al Capitalei şi Cristian Popescu Piedone.

În incendiul din Clubul Colectiv, 32 de oameni au murit, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici