Noi relaxări de la 1 iunie sunt aşteptate în România, chiar dacă nu s-a atins ţinta de vaccinare. Guvernul anunţă azi măsurile

  • În România sunt aşteptate noi relaxări de la 1 iunie 2021.
  • Printre acestea se numără şi organizarea de spectacole şi evenimente private, precum şi activităţi sportive.
  • Măsurile vor fi relaxate chiar dacă nu a fost atinsă ţinta de vaccinare de 5 milioane de persoane.
4960 afișări
Imaginea articolului Noi relaxări de la 1 iunie sunt aşteptate în România, chiar dacă nu s-a atins ţinta de vaccinare. Guvernul anunţă azi măsurile

Noi relaxări aşteptate în România, chiar dacă nu s-a atins ţinta de vaccinare

În momentul când a anunţat măsurile de relaxare în vigoare din 15 mai, între care renunţarea la mască în spaţii deschise, premierul Florin Cîţu a spus că există un calendar al relaxărilor care va intra în vigoare de la 1 iunie, de la 1 iulie şi altele de la 1 august.

Singura condiţie pusă a fost atingerea ţintei de vaccinare, pentru 1 iunie, de 5 milioane de persoane.

Ţinta nu a fost atinsă, în România fiind, miercuri, puţin peste 4,2 milioane de persoane vaccinate, între care doar 3,3 cu ambele doze.

Cu toate acestea, Guvernul pregăteşte noi măsuri de relaxare care să intre în vigoare din 1 iunie.

Este vorba, între altele, de organizarea de nunţi, botezuri sau mese festive în exterior cu maxim 70 de persoane şi în interior cu maxim 50 de persoane, organizarea de spectacole în spaţii deschise cu până la 1.000 de persoane sau de competiţii sportive în spaţii deschise cu participarea spectatorilor în limita a 25% din capacitatea spaţiului. De asemenea, sălile de sport ar putea funcţiona cu 70% din capacitatea spaţiului, fără mască de protecţie, dacă se asigură o suprafaţă de 7 metri pătraţi pentru o persoană.

Şedinţa de Guvern are loc joi, de la ora 17.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici