- Home
- Social
- (15.07.2020, 16:33)
- Gabriela Mihalea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Noile modificări ale Codului Silvic, criticate de forestieri. „Legislaţia a devenit inaplicabilă”
- Forestierii din Romania susţin că România e pe drumul greşit în combaterea tăierilor ilegale
- În loc să implementeze măsuri, România doar suprareglementează
- Comunitatea Forestierilor din România susţine că aceste măsuri nu ne vor feri de procedura de infrigement deschisă de Comisia Europeană
620 afișări

Mediafax FOTO
O nouă modificare a Codului Silvic crează nemulţumiri printre forestieri. România are legi destule, dar are probleme în a le implementa. Ministerul Mediului spune ca setul de măsuri cuprinde şi o serie de înăspriri ale sancţiunilor, precum confiscarea mijloacelor utilizate în comiterea acestor infracţiuni, inclusiv a vehiculelor folosite în săvârşirea faptei.
Dar astfel riscăm să blocăm activităţi economice. Controlul trebuie orientat către prima punere pe piaţă a masei lemnoase, iar statul trebuie să îşi asume eficientizarea activităţii propriilor structuri de control. Mai mult, Comunitatea Forestierilor din România susţine că aceste măsuri nu ne vor feri de procedura de infrigement deschisă de Comisia Europeană pentru România, pe domeniul pădurilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un cunoscut politician britanic demisionează din Guvern după ce s-a îmbătat şi a pipăit bărbaţi
-
Vară neagră pentru criptomonede. Bitcoin este pe cale să înregistreze cea mai mare pierdere trimestrială din ultimii zece ani
-
Programul ”Sprijin pentru România”. Măsuri importante care intră în vigoare de la 1 iulie
-
Ruşii vor intra în Ucraina cu vize. Noile reguli impuse de guvernul de la Kiev intră în vigoare vineri
Noua modificare a Codului Silvic trebuie să ajungă la vot final în Parlament.
Cătălin Tobescu, Comunitatea Forestierilor din România: „Legislaţia a devenit inaplicabilă. Dacă se modifică Codul Silvic şi orice transport fără documente este considerat infracţiune, inclusiv cofrajele de la construcţii trebuie să le transporte cu documente cu regim special. Dacă nu fac asta, riscă să li se confişte o maşină de transport de zeci de mii de euro sau sute de mii de euro. Să aplicăm acel regulament european care înseamnă control la prima punere pe piaţă a masei lemnoase, deci de la pădure până în primul depozit. Europa nu ne cere să urmărim lemnul în cherestea, în bricheţi, în tocătură. Statul ar trebui să înţeleagă ce ne cere Europa şi ar trebui să implementeze măsurile reale. Europa nu ne cere legislaţie. Legislaţie, noi tot modificăm Codul Silvic. În România este nevoie pur şi simplu să implementăm măsurile reale şi care să fie eficiente. Ceea ce se întâmplă acum nu este decât un populism.”


Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


TACATACA.PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:26
UE apără Bulgaria: ameninţarea Rusiei de a întrerupe relaţiile diplomatice este nejustificată
-
astăzi, 13:07