Nou modul de intervenţie din România trimis în Grecia pentru stingerea incendiilor

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat suplimentarea modulului de intervenţie specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Republica Elenă.

715 afișări
Imaginea articolului Nou modul de intervenţie din România trimis în Grecia pentru stingerea incendiilor

Premierul Marcel Ciolacu a convocat marţi seara, în sistem hibrid, CNSU, pentru a aproba suplimentarea modulului de intervenţie specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Republica Elenă.

Astfel, miercuri vor pleca spre Grecia încă 40 de specialişti din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţilor subordonate. 30 dintre aceştia se vor deplasa pe cale aeriană, cu o aeronavă aflată în dotarea Ministerului Apărării Naţionale, iar 10 se vor deplasa pe cale terestră cu mijloace de intervenţie specifice, respectiv 3 autospeciale de stins incendii de pădure, o cisternă de 10.000 litri şi un autoturism 4x4 (Duster).

Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere monitorizarea atentă a situaţiei generate de incendiile de vegetaţie din Grecia şi solicitarea de asistenţă internaţională a autorităţilor din această ţară prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, precum şi cu informarea prealabilă a preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis.

Misiunea externă de sprijin se realizează prin Mecanismul European de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, unde Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională.

Până la acest moment, pe teritoriul elen, un contingent format din 40 de pompieri salvatori sunt deja prepozitionaţi în zona afectată de incendii de pădure şi desfăşoară misiuni specifice de limitare a răspândirii acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici