Nouă persoane ridicate de poliţişti într-un dosar de furturi auto şi obiecte de lux

Nouă persoane au fost ridicate, marţi dimineaţa, pentru audieri într-un dosar de furturi auto şi obiecte de lux, poliţiştii făcând totodată percheziţii în mai multe locaţii din Bucureşti şi şase judeţe din ţară.

32 afișări
Imaginea articolului Nouă persoane ridicate de poliţişti într-un dosar de furturi auto şi obiecte de lux

Nouă persoane ridicate de poliţişti într-un dosar de furturi auto şi obiecte de lux (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Purtorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisar Christian Ciocan, a declarat că se derulează 21 de percheziţii în acest caz urmând ca după audieri să se stabilească calitatea procesuală a celor ridicaţi în urma descinderilor.

Oficialul a precizat că percheziţiile au loc în judeţele Vâlcea, Vrancea, Călăraşi, Constanţa, Bacău, Argeş şi în Capitală.

El a adăugat că cele nouă persoane suspecte au fost duse la sediul Serviciului Furturi Auto din Capitală. Acestea ar fi membre ale unor reţele care ar fi furat cel puţin nouă maşini de lux marca BMW.

Ancheta este coordonată de procurori ai Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Comisarul Ciocan a mai spus că anchetatorii urmează să stabilească dacă reţelele de hoţi vizate de percheziţiile de marţi au ramificaţii şi în afara ţării.

Ciocan a precizat că acţiunea vine la scurt timp după întâlnirea anuală a şefilor de poliţie din capitale europene de la Bucureşti, la care au participat şapte oficiali din UE. La această conferinţă, una din temele abordate a fost combaterea furturilor internaţionale de autoturisme de lux.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici