Nouă răniţi, după ce un microbuz a fost izbit de un tir

Nouă persoane au fost duse la spital în urma unui accident care a avut loc, joi seară, între localităţile bihorene Cauaceu şi Sălard, după ce şoferul unui tir a pierdut controlul volanului, iar autotrenul a intrat pe contrasens şi a lovit un microbuz.

15 afișări
Imaginea articolului Nouă răniţi, după ce un microbuz a fost izbit de un tir

Cel puţin şapte răniţi, după ce un microbuz a fost izbit de un tir (Imagine: Mediafax Foto)

Iniţial, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor, comisarul şef Dorin Sava, declara că în urma accidentului au fost rănite şapte sau opt persoane.

Şeful UPU din cadrul Spitalului Clinic Judeţean şi SMURD Oradea, Hadrian Borcea, a declarat că nouă persoane au fost rănite în urma accidentului, toate fiind din microbuz, printre care şi şoferul.

"Sunt nouă răniţi. Acum sunt la Unitatea de Primire a Urgenţelor, fiind în curs de evaluare. Cinci dintre ei sunt cu leziuni uşoare, iar patru au răni uşoare către medii. Cu toţii se aflau în microbuz, iar printre răniţi se află şi şoferul. Deocamdată, nu este niciunul internat la spital, leziunile nu par să pună în pericol viaţa pacienţilor", a spus Hadrian Borcea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul Alina Dinu, la locul producerii accidentului au sosit reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române (ARR).

"ARR verifică tahograful autotrenului care măsoară timpii de mers şi odihnă în cazul şoferilor de tir, pentru a stabili modul în care conducătorul auto a respectat regulile care se impuneau", a spus Dinu.

Accidentul a avut loc după ce un microbuz a fost izbit în plin de un autotren, joi seară, între localităţile bihorene Cauaceu şi Sălard, din cauză că şoferul tirului nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe contrasens.

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor, comisarul şef Dorin Sava, a declarat că autotrenul era încărcat cu sfeclă şi se îndrepta spre Oradea.

Sava a adăugat că, din primele informaţii, microbuzul aparţine unei firme de construcţii. Potrivit lui Sava, persoanele rănite au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, iar circulaţia nu a fost afectată de accident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici