Nouă trenuri de călători au întârzieri după ce o linie de contact s-a rupt, în Prahova

Nouă trenuri de călători care circulă între Bucureşti şi Transilvania înregistrează întârzieri, duminică seară, după ce o linie de contact s-a rupt între staţiile CFR Comarnic şi Valea Largă din judeţul Prahova, garniturile întârziate urmând să fie tractate cu locomotive Diesel.

51 afișări
Imaginea articolului Nouă trenuri de călători au întârzieri după ce o linie de contact s-a rupt, în Prahova

Nouă trenuri de călători au întârzieri după ce o linie de contact s-a rupt, în Prahova (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit directorului Regionalei CFR Bucureşti, Gavrilă Mănăilă, la firul de contact care alimentează locomotivele a avut loc o defecţiune din motive care nu au fost stabilite încă, incidentul producându-se în jurul orei 18.40, când prin acea zonă trecea un tren de marfă. Trenul a fost tractat până în staţia CFR Comarnic, la locul unde linia de contact s-a întrerupt lucrând mai multe echipe ale CFR.

Din cauza acestei defecţiuni, nouă trenuri de călători înregistrează întârzieri.

Conform sursei citate, înregistrează întârzieri trei garnituri care vin dinspre Transilvania, respectiv trenurile: 1746 Sighetu Marmaţiei - Bucureşti, 17331 Braşov - Galaţi, 1622 Oradea - Bucureşti.

Alte cinci trenuri care au plecat din Bucureşti către Braşov şi către alte oraşe din Transilvania sunt, de asemenea, întârziate. Este vorba despre trenurile 3007 Bucureşti Nord - Braşov, 1643 Bucureşti - Baia Mare, 1741 Bucureşti - Satu Mare şi 3009 Bucureşti - Braşov.

Directorul regionalei CFR a precizat că alte două garnituri feroviare care au plecat recent din Bucureşti vor înregistra întârzieri, însă acestea vor fi nesemnificative.

El a spus că pentru moment garniturile feroviare care înregistrează întârzieri vor fi tractate cu locomotive Diesel, iar linia de contact avariată va fi reparată numai după ce trenurile de călători vor trece de zona unde catenara este afectată, în condiţiile în care pe Valea Prahovei circulaţia feroviară se desfăşoară pe un singur fir întrucât la firul al doilea de cale ferată se desfăşoară lucrări de reabilitare.

Potrivit directorului regionalei CFR Bucureşti, în scurt timp urmează să plece primul dintre trenurile oprite pe traseu, acesta fiind tractat cu o locomotivă pe motorină, după care vor fi tractate pe rând toate garniturile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici