Noul salariu minim pe economie. Ministrul Muncii anunţă că „o creştere va fi cu siguranţă”, dar nu avansează procente

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, miercuri, că Guvernul va lua săptămâna viitoare o decizie în ceea ce priveşte creşterea salariului minim, însă, a refuzat să avanseze un procent, aşa cum a făcut premierul Ludovic Orban, care a lansat un procent de 7,2%.

1480 afișări
Imaginea articolului Noul salariu minim pe economie. Ministrul Muncii anunţă că „o creştere va fi cu siguranţă”, dar nu avansează procente

Ministrul Muncii: O creştere a salariului minim va fi cu siguranţă/Alexandru nu avansează procente

„Decizia finală ( în privinţa creşterii salariului minim pe economie – n.r.), avem o întâlnire marţi cu Consiliul Naţional Tripartit, iar consultările mele continuă pe parcursul săptămânii viitoare. Nu punem partenerii sociali în faţa unei decizii şi îi rugăm să ia act, ci ne prezentăm în faţa domniilor lor cu cel puţin trei scenarii, explicând avantajele şi dezavantajele sub aspectul impactului bugetar, sub aspectul evoluţiei pieţei muncii, astfel încât să luăm împreună cea mai bună decizie, care să fie şi sustenabilă şi să nu genereze disfuncţionalităţi”, a declarat, miercuri, ministrul Muncii.

Ministrul a precizat că o creştere a salariului va fi cu siguranţă.

„Va fi o creştere, acum lucrăm la scenariile pentru cuantumul acestei creşteri. Scenariile la care lucrăm ne arată diferite tipuri de creşteri pe care le vom prezenta marţi partenerilor sociali (...) Le vom pune pe toate pe masă şi le discutăm cu partenerii sociali”, a mai precizat ministrul.

Violeta Alexandru nu a vrut însă să precizeze dacă salariul va creşte cu 7,2 %, aşa cum a anunţat, marţi, premierul Ludovic Orban.

„În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflaţiei, indicele de creştere a preţurilor de consum, şi de indicele de creştere a productivităţii, salariul minim pe economie ar putea creşte cu 7,2%”, a scris Orban marţi, pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Taguri:
salariu,
porcent,
muncă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici