Nu porţi masca peste nas? Află ce amenzi rişti să primeşti

  • Trebuie să porţi masca deasupra gurii şi nasului, potrivit legii
  • Amenzile pe care le rişti sunt între 500 de lei şi 2.500 de lei
  • Dacă prezinţi simptome şi ai fost prins fără mască, chiar şi în parc, eşti pasibil de amendă
6753 afișări
Imaginea articolului Nu porţi masca peste nas? Află ce amenzi rişti să primeşti

Nu porţi masca peste nas? Află ce amenzi rişti să primeşti

Purtatul măştii este obositor pentru tine? Ei bine, dacă nu te motivează destul teama de virus, poate te vor motiva amenzile. Rişti amenzi de până la 2.500 de lei dacă nu porţi masca deasupra nasului.

Masca trebuie să îţi acopere atât gura cât şi nasul, conform Legii 55/2020. Aceeaşi lege îţi spune şi locurile în care eşti obligat să porţi masca. Trebuie să ai masca pe faţă în spaţii comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise, potrivit unei analize asupra legii realizate pentru Mediafax, de avocatul Gheorghe Groza.

În schimb, „cei care prezintă simptome cum sunt temperatura, tusea şi strănutul, sunt obligaţi să poarte masca peste tot ”, ne-a mai explicat avocatul.

Practic, dacă ai strănutat şi nu ai masca pe faţă la acel moment, oriunde te-ai afla, rişti să fii amendat cu acealeaşi sume de până la 2.500 de lei.

În spaţii deschise, cum este parcul sau pe stradă, putem să ieşim fără mască, în cazul în care nu prezentam niciun fel de simptome ale coronavirusului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici