Numărul cazurilor de gripă porcină din România a ajuns la 23

Un copil, care a venit împreună cu familia din Canada, este internat în Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, cu o stare de sănătate bună, după ce a fost diagnosticat cu gripă AH1N1, acesta fiind al 23-lea caz din România, informează, vineri, Ministerul Sănătăţii (MS).

54 afișări
Imaginea articolului Numărul cazurilor de gripă porcină din România a ajuns la 23

Numărul cazurilor de gripă porcină din România a ajuns la 23 (Imagine: Elvira Georghiţă/Mediafax Foto)

Potrivit MS, copilul a venit împreună cu familia, în data de 20 iunie din Canada, fiind acum internat în Institutul "Matei Balş" cu o stare de sănătate bună, autorităţile sanitare demarând investigaţia epidemiologică.

Ministerul Sănătăţii mai precizează că Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino" a infirmat prezenţa virusului A/H1N1 pentru ultimii doi testaţi dintre membrii familiei din Reşiţa, ceilalţi trei membri ai familiei rămânând, în continuare, internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, sub tratament cu medicamente antivirale.

De asemenea, persoanele care au intrat în contact cu aceste persoane au fost identificate şi se află în supraveghere epidemiologică.

Institutul Cantacuzino a confirmat infectarea cu virusul gripal AH1N1 în cazul a trei dintre cei cinci pacienţi internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara pentru că prezentau simptomele bolii, cazurile fiind depistate în urma unei alerte primite prin reţeaua europeană.

Ministerul Sănătăţii a informat, joi, într-un comunicat, că cei trei sunt membrii unei familii care a călătorit în acelaşi avion cu un bolnav dintr-o altă ţară europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici