Nuţu Cămătaru ar putea fi eliberat condiţionat

Instanţa Judecătoriei Sectorului 4 a admis, luni, cererea de eliberare condiţionată a lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, decizia putând fi atacată cu recurs.

13 afișări
Imaginea articolului Nuţu Cămătaru ar putea fi eliberat condiţionat

Nuţu Cămătaru ar putea fi eliberat condiţionat (Imagine: Mediafax Foto)

"Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare condiţionată formulată de Ion Balint şi a dispus eliberarea condiţionată a acestuia din executarea pedepsei de şase ani de închisoare dispusă de Judecătoria Sectorului 2", se arată în decizia instanţei.

Comisia de eliberare condiţionată de la Penitenciarul Jilava a respins, la sfârşitul lunii aprilie, cererea de eliberare condiţionată formulată de Nuţu Cămătaru, iar acesta a contestat decizia comisiei în instanţă.

Nuţu Cămătaru, alături de fratele său, Vasile Balint - zis Sile Cămătaru - a fost condamnat definitiv, la începutul lunii martie anul acesta, la doi ani şi jumătate de închisoare pentru favorizarea infractorului, fiind achitat pentru complicitate la înşelăciunea lui Shaul Peleg, într-un caz amplu de crimă organizată privind fapte de proxenetism, sechetarre de persoane, şantaj, înşelăciune, cămătărie, recuperări de bani, încasări de taxe de protecţie.

Sile Cămătaru a fost condamnat la 13 ani de detenţie.

În 2005, fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru au fost condamnaţi la cinci, respectiv şase ani de închisoare, pentru tâlhărirea unei persoane, pedepsele lor contopindu-se cu cele primite în cazul de crimă organizată, astfel că pot fi eliberaţi după ce ispăşesc condamnarea cea mai mare.

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, este, alături de fratele său, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, liderul unui grup infracţional organizat ai cărui membri au fost recent condamnaţi la închisoare. Nuţu Cămătaru este deţinut în Penitenciarul Bucureşti-Jilava, iar Sile Cămătaru este închis la Penitenciarul Rahova, situat tot în Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici