Nuţu Cămătaru s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti - procesul s-a amânat pentru 15 septembrie

Procesul în care fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru au contestat condamnările la 15 şi, respectiv, 13 ani de închisoare pentru infracţiuni cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane a fost amânat luni până în 15 septembrie, din cauza absenţei avocatului din oficiu.

135 afișări
Imaginea articolului Nuţu Cămătaru s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti - procesul s-a amânat pentru 15 septembrie

Nuţu Cămătaru s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti - procesul s-a amânat pentru 15 septembrie (Imagine: Andreea_Balaurea/Mediafax Foto)

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, eliberat în 9 iunie din Penitenciarul Jilava, după ce şi-a ispăşit pedeapsa de şase ani de închisoare primită într-un alt dosar, s-a prezentat luni la Curtea de Apel Bucureşti, care judecă recursul lui şi al fratelui său Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, împotriva unei decizii de condamnare la închisoare dată de Tribunalul Bucureşti.

Instanţa a decis amânarea judecării dosarului până în 15 septembrie, din cauză că avocatul din oficiu care trebuia să reprezinte doi dintre cei judecaţi în acest dosar, alături de fraţii Cămătaru, au lipsit de la termenul de luni.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au amendat avocatul din oficiu cu 1.000 de lei pentru că a lipsit la termenul de luni şi a dispus trimiterea unei adrese la Baroul Bucureşti în care semnalează această situaţie.

În acest dosar, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, în februarie 2009, pe fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru la 15 şi, respectiv, 13 ani de închisoare pentru infracţiuni cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Instanţa a finalizat cercetarea judecătorească în acest caz, dar nu a putut închide procesul întrucât la ultimul termen de judecată unul dintre inculpaţi, Alexandru Costache, care era minor la data când ar fi săvârşit infracţiunile, nu s-a putut prezenta, motivând că urmează un tratament psihiatric.

În motivarea sentinţei de condamnare, dată de către Tribunalul Bucureşti, se arată că Nuţu Cămătaru a declarat într-o convorbire că atunci când va ieşi din închisoare va fi "tot haiduc", apreciind că anii petrecuţi în arest nu au avut efectul coercitiv dorit şi că a declarat instanţei că atunci când era liber cartierul bucureştean Ferentari era mult mai liniştit.

Nuţu Cămătaru a ieşit în 9 iunie din Penitenciarul Jilava, după ce a ispăşit o pedeapsă de şase ani în închisoare pentru fapte cu violenţă şi crimă organizată. El a plecat atunci de la penitenciar pe unul din cei trei cai preferaţi cu care l-au aşteptat fiul său şi alţi apropiaţi. Nuţu Cămătaru a fost amendat la scurt timp de poliţiştii de la Rutieră pentru că a mers cu calul prin Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici