O bucată din Zidul Berlinului a fost expusă la Timişoara

O bucată din Zidul Berlinului a fost donată de către Primăria oraşului din Germania municipiului Timişoara şi a fost expusă în curtea Memorialului Revoluţiei, la dezvelirea acesteia participând primarul Nicolae Robu.

164 afișări
Imaginea articolului O bucată din Zidul Berlinului a fost expusă la Timişoara

O bucată din Zidul Berlinului a fost expusă la Timişoara (Imagine: Mediafax Foto Arhiva/AFP)

O bucată din Zidul Berlinului a fost donată de către Primăria oraşului german municipiului Timişoara.

Bucata de zid a fost expusă în curtea Memorialului Revoluţiei, unde a fost dezvelită de primarul Nicolae Robu.

"Am văzut prima dată bucăţi din Zidul Berlinului în faţa Parlamentului European şi atunci m-am gândit că ar fi frumos să avem şi noi o bucată la Timişoara. Am făcut demersuri pentru a aduce şi la noi o bucată din acest zid. Consulatul german şi Clubul Rotary Timişoara ne-au ajutat să putem aduce bucata la Timişoara, apoi Primăria ne-a ajutat să o aducem până la Memorialul Revoluţiei", a declarat Traian Orban, preşedintele Asociaţiei Memorialului Revoluţiei.

Donaţia s-a făcut în contextul în care în urmă cu 23 de ani la Timişoara se lupta pentru libertate, dar şi ca o susţinere oferită municipiului pentru a deveni Capitală Culturală Europeană.

După dezvelirea bucăţii de zid, la Memorialul Revoluţiei a avut loc o expoziţie cu fotografii din timpul Revoluţiei din 1989. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici