O carte de condoleanţe în memoria lui Kim Jong-il va fi deschisă marţi, la Bucureşti

O carte de condoleanţe în memoria liderului nord-coreean Kim Jong-il va fi deschisă la sediul ambasadei nord-coreene la Bucureşti, au comunicat, luni, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai misiunii diplomatice, precizând că vor fi organizate evenimente de comemorare a liderului de la Phenian.

447 afișări
Imaginea articolului O carte de condoleanţe în memoria lui Kim Jong-il va fi deschisă marţi, la Bucureşti

O carte de condoleanţe în memoria lui Kim Jong-il va fi deschisă marţi, la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom organiza evenimente de comemorare", au precizat reprezentanţii misiunii diplomatice, fără a oferi detalii.

Potrivit reprezentanţilor misiunii, o carte de condoleanţe în care vor putea semna toţi cei care doresc va fi deschisă "cel mai probabil marţi". Detalii despre ora evenimentului vor fi furnizate în cursul după-amiezii acestei zile.

Liderul nord-coreean Kim Jong-il, care avea probleme de sănătate de mai mulţi ani, a murit sâmbătă, iar fiul său Kim Jong-un a fost desemnat pentru a-i succede, a anunţat luni presa oficială a regimului comunist.

Liderul nord-coreean, în vârstă de 69 sau 70 de ani, a decedat la 17 decembrie, la ora locală 8.30 (1.30, ora României), a anunţat plângând un prezentator al televiziunii de stat nord-coreene.

Kim a murit în trenul său, în timpul uneia dintre deplasările sale tradiţionale pe teren, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene.

Cauza decesului său nu a fost precizată, dar liderul statului comunist a suferit un accident cerebral în 2008.

Fiul său Kim Jong-un, născut în 1983 sau 1984, a fost desemnat pentru a-i succede, potrivit agenţiei oficiale a Coreei de Nord, care le cere nord-coreenilor să-l recunoască de acum ca lider al lor.

La Seul, Guvernul sud-coreean a fost plasat în stare de alertă, potrivit agenţiei de presă sud-coreene Yonhap.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici