O elevă de clasa a XI-a şi mama ei, cercetate după ce au bătut o colegă a fetei într-o pauză

O elevă de 16 ani de la un liceu din Rădăuţi şi mama ei sunt cercetate de poliţişti după ce, luni seară, au lovit o colegă de clasă a fetei în timpul unei pauze, conducerea unităţii de învăţământ declanşând o anchetă internă în acest caz.

392 afișări
Imaginea articolului O elevă de clasa a XI-a şi mama ei, cercetate după ce au bătut o colegă a fetei într-o pauză

O elevă de clasa a XI-a şi mama ei, cercetate după ce au bătut o colegă a fetei într-o pauză (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, un conflict a izbucnit, luni seară, la un liceu din Rădăuţi, în timpul unei pauze, între două fete de 16 şi 17 ani, eleve în clasa a XI-a.

În urma verificărilor s-a stabilit că într-o pauză, în timpul programului de după-amiază, în interiorul şcolii a intrat mama elevei de 16, care a observat când fiica ei s-a îndreptat spre cealaltă elevă şi a tras-o de păr. Ulterior, femeia a intervenit în altercaţie şi a lovit-o, la rândul ei, cu pumnul în cap pe fata de 17 ani.

La incident au asistat mai mulţi elevi din clasă, apoi au intervenit şi alte persoane, care au intrat în clasă de pe holul şcolii şi au aplanat conflictul.

Altercaţia a fost anunţată la 112, iar la faţa locului s-au deplasat mai mulţi poliţişti, care au stabilit că agresiunea s-a produs pe fondul unor dispute verbale anterioare între cele două eleve.

Fata agresată a refuzat să meargă la spital, însă a spus că va obţine un certificat medico-legal şi a formulat plângere împotriva colegei ei şi a mamei acesteia pentru lovire şi alte violenţe.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, Laura Hacman, a declarat că altercaţia dintre cele două eleve va fi dezbătută în cadrul Comisiei pentru combaterea violenţei din unitatea respectivă, iar în cazul în care vor fi propuse sancţiuni acestea vor fi discutate în Consiliul profesoral al şcolii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici