O femeie de 90 de ani, diagnosticată cu gripă, a murit la Spitalul Judeţean din Sibiu

O femeie de 90 de ani, diagnosticată cu gripă pe baza testului rapid, a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Pacienta a fost adusă miercuri la spital cu ambulanţa şi prezenta mai multe afecţiuni.

360 afișări
Imaginea articolului O femeie de 90 de ani, diagnosticată cu gripă, a murit la Spitalul Judeţean din Sibiu

O femeie de 90 de ani, diagnosticată cu gripă, a murit la Spitalul Judeţean din Sibiu

Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, o femeie în vârstă de 90 ani, diagnosticată pozitiv pe baza testului rapid de gripă, a murit, miercuri, în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă.

„Pacienta a fost internată ieri (miercuri-n.r.), după ce a fost adusă la Unitatea de Primiri Urgenţe cu Serviciul de Ambulanţă. Femeia prezenta multiple comorbidităţi asociate vârstei, pneumonie severă şi era ventilată mecanic”, se arată în comunicat.

Pacientei i s-au recoltat probe biologice pentru analize la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, în Secţia ATI se mai află internaţi trei pacienţi cu infecţii respiratorii. Este vorba de un bărbat de 71 de ani, cu suspiciune de gripă pe bază de test rapid, stabil, conştient şi sub tratament, internat miercuri, şi de o femeie de 35 de ani, diagnosticată cu pneumonie şi infecţie acută a căilor respiratorii superioare, cu rezultat negativ pe baza testului rapid de gripă. Femeia a fost adusă de SMURD la UPU Sibiu tot miercuri. Pacientei i-au fost recoltate probe biologice pentru analize la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Aceasta este ventilată mecanic.

Al treilea caz este un bărbat de 79 de ani, adus de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, cu stop cardio-respirator, cu pneumonie interstiţială şi pneumopatie, ventilat mecanic, fără suspiciune de gripă în momentul de faţă.

În prezent, în Secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean Sibiu mai sunt internate 14 cazuri de suspiciune de gripă pe baza testelor rapide şi pe baza diagnosticelor clinice. Pacienţii sunt stabili şi sub tratament, cu evoluţie favorabilă, anunţă reprezentanţii unităţii medicale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici