O femeie şi-a ţinut în sclavie cele trei nurori timp de 13 ani

O femeie şi-a ţinut în captivitate cele trei nurori, pe care le-a tratat ca pe sclavi timp de mai mult de un deceniu, soacra refuzând să le permită tinerelor să iasă din casă şi le-a exploatat la muncă, le-a înfometat şi le-a ameninţat.

17 afișări

Naseebah Bibi, în vârstă de 62, este acuzată că le-a ţinut pe cele trei captive, că le-a bătut atunci când nu i s-au supus şi că le-a ameninţat că le rupe picioarele sau că a refuzat să le dea de mâncare.

În faţa instanţei care judecă procesul femeii, cele trei - Tazeem Akhtar, Nagina Akhtar şi Nisbah Akhtar - au povestit că au sosit în Marea Britanie din Pakistan, în decursul mai multor ani, după ce şi-au aranjat căsătorii cu fiii lui Bibi, pe nume Nahim, Fahim şi Nadeem.

În loc să trăiască alături de soţii lor şi să-şi crească pruncii, femeile au fost puse la muncă de soacra lor, care le cerea să gătească, să se ocupe de curăţenie şi să coasă la o maşină industrială.

Bibi, mamă a şase copii, a negat cele trei acuzaţii de sechestrare pentru perioada cuprinsă între 1993 şi 2006.

Unul dintre fiii săi, Nadeem, în vârstă de 31 de ani, a negat sechestrarea soţiei sale Nisbah, între anii 2005 şi 2007, dar şi o acuzaţie de rănire.

Procurorul Philip Boyd a afirmat că Bibi îşi exploata în mod clar nurorile, care erau tratate ca nişte copii, sclavi sau câini într-un regim de ameninţări sau chiar de violenţe.

"Aceste tinere au fost abandonate de soţii cu care îşi aranjaseră căsătoriile, nu ştiau să vorbească engleză, aşa că au fost exploatate de acuzată în scopuri pur personale", a acuzat procurorul.

Prima dintre cele trei, Nagina Akhtar, a ajuns în casa lui Bibi în 1993, după ce s-a măritat cu fiul acesteia pe nume Fahim.

Cuplul a avut trei copii, însă femeia îşi petrecea timpul făcând curăţenie sau lucrând la maşina de cusut. Potrivit procurorului, ea a început să lucreze la maşina de cusut a lui Bibi încă din prima zi în care a ajuns în Marea Britanie şi, deşi i s-a promis că va fi plătită, nu a primit niciun ban.

La un moment dat a ieşit din casa lui Bibi din Blackburn, iar la întoarcere femeia a ameninţat-o că dacă o va mai face îi va rupe picioarele.

Nagina a trăit în aceste condiţii timp de 13 ani, coşmarul ei luând sfârşit în octombrie 2008, atunci când fiul ei în vârstă de trei ani a povestit la grădiniţă că a văzut cum bunica o bătea pe mama lui.

Femeia a fost dusă la un azil pentru victimele violenţei domestice, iar copiii au ajuns în îngrijirea statului.

Cea de-a doua victimă, Tazeem Akhtar, a ajuns în Marea Britanie în 2001, după ce s-a măritat cu Nahim.

Aceasta era pusă la muncă de dimineaţa până seara, fiind obligată să se ocupe de treburile casnice. Procurorul a povestit că femeia era pusă să spele de mână, în apă rece, deşi în casă exista o maşină de spălat. A vrut s-o folosească o dată, însă Bibi a bătut-o. Femeia nu avea voie să mănânce decât cu permisiunea lui Bibi.

Ea a fost dusă înapoi în Pakistan de Bibi doi ani mai târziu, în 2003, fiind abandonată acolo. Ea a fost audiată prin videotelefon, din Islamabad, spunând în mărturia în faţa instanţei că a dus o viaţă extrem de nefericită în Anglia.

Cea de-a treia, Nisbah Akhtar, soră cu Tazeem, s-a măritat cu Nadeem în Pakistan şi a ajuns în Anglia, în decembrie 2005.

Aceasta a relatat că s-a certat cu soacra sa, ocazie cu care soţul ei a lovit-o cu pumnul în faţă şi a încuiat-o apoi într-un dormitor.

A scăpat după ce, prefăcându-se că are nevoie la toaletă, a reuşit să iasă din casă, să fugă în stradă şi să alerteze un vecin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici