O firmă din Constanţa, acuzată că a prejudiciat statul cu peste 30 de milioane de lei

Comisarii Gărzii Financiare Constanţa au sesizat Poliţia în legătură cu o firmă "fantomă" care ar fi prejudiciat statul, prin neînregistrarea tranzacţiilor în evidenţele contabile, cu peste 30 de milioane de lei.

320 afișări
Imaginea articolului O firmă din Constanţa, acuzată că a prejudiciat statul cu peste 30 de milioane de lei

O firmă din Constanţa, acuzată că a prejudiciat statul cu peste 30 de milioane de lei (Imagine: Shutterstock)

Astfel, potrivit unui comunicat al Gărzii Financiare Constanţa, în urma unor verificări efectuate la SC Dinput One SRL Constanţa, s-a constatat că aceasta a comercializat produse agricole în valoare totală de 108 milioane de lei.

"Întrucât societatea nu funcţionează la sediul social declarat, se estimează un prejudiciu produs bugetului de stat în sumă totală de 31.780.425 de lei", afirmă comisarul şef al GF Constanţa, Radu Cristian.

El a precizat că materialul întocmit în cazul acestei firme a fost transmis pentru a fi soluţionat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

De asemenea, comisarii Gărzii Financiare Constanţa au mai descoperit o altă firmă "fantomă", SC Nova Term Impex SRL, care a livrat produse agricole, în valoare de peste 6,6 milioane de lei, către o societate din Olteniţa.

"Pentru că societatea nu funcţionează la sediul social declarat, având deja întocmită o sesizare penală din această cauză, nu se poate verifica evidenţa financiar-contabilă. Estimăm, astfel, că prejudiciul produs bugetului de stat este în sumă totală de 2.318.186 de lei", a mai precizat Radu Cristian.

Societăţii respective i-a fost întocmită o nouă sesizare penală, care a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici