O maşină a Ambasadei Libiei a intrat într-un refugiu de tramvai de pe Şoseaua Iancului din Capitală

O maşină a Ambasadei Libiei a intrat într-un refugiu de tramvai de pe Şoseaua Iancului din Capitală, fiind găsită de poliţişti sâmbătă noapte, în jurul orei 3.00, şoferul nefiind la locul accidentului, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Andrei Codău.

501 afișări
Imaginea articolului O maşină a Ambasadei Libiei a intrat într-un refugiu de tramvai de pe Şoseaua Iancului din Capitală

O maşină a Ambasadei Libiei a intrat într-un refugiu de tramvai de pe Şoseaua Iancului din Capitală (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Surse judiciare au declarat că şoferul care a condus maşina implicată în accident este un secretar de la Ambasada Libiei.

Autoturismul implicat în accident, o maşină de teren, a fost găsit de poliţişti destul de avariat, a spus Andrei Codău.

Şoferul maşinii nu a fost găsit la faţa locului şi nici nu a venit până în prezent la Poliţie să declarare accidentul, a precizat Andrei Codău.

În 21 octombrie, secretarul I al Ambasadei Rusiei la Bucureşti, Aleksandr Evsiukov, a accidentat grav o studentă de 19 ani, pe o trecere de pietoni aflată la intersecţia străzilor Camil Ressu şi Ilioara. În urma accidentului, tânăra a suferit un traumatism cranian sever, fiind internată la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a solicitat autorităţilor Federaţiei Ruse retragerea imunităţii de jurisdicţie a diplomatului implicat în accidentul din 21 octombrie.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malghinov, a declarat că, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena, este considerată imposibilă ridicarea imunităţii diplomatului implicat în accident şi a precizat că mandatul acestuia s-a încheiat şi el a părăsit România în 24 octombrie.

În 20 octombrie, secretarul III al Ambasadei Rusiei la Bucureşti, Alexey Bulanov, a refuzat să sufle în alcooltest după ce a fost oprit, la Snagov, de un filtru al Poliţiei Rutiere, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a spus că diplomaţii ruşi legitimaţi la Snagov şi care au refuzat cererea poliţiştilor români pentru efectuarea etilotestului nu încălcaseră nicio lege şi nu se aflau la volanul maşinii.

"Nu a fost nicio încălcare a legii. A fost vorba de doi diplomaţi care erau în Snagov şi au fost abordaţi de poliţie seara, langă un magazin şi le-au cerut să se identifice", a spus ambasadorul rus.

El a arătat că nu a fost formulată nicio plângere din partea poliţiştilor români, iar diplomaţii ruşi au refuzat să facă etilotestul deoarece le interzice procedura, având în vedere că asta înseamnă că renunţă la imunitatea diplomatică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici