O maşină confiscată de stat, imposibil de vândut din cauza consumului ridicat

Direcţia de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Târgu Jiu a confiscat autoturisme şi alte bunuri ale datornicilor la bugetul local, însă nu reuşeşte să vândă lucrurile respective, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX şeful instituţiei, Mariana Budulan.

170 afișări
Imaginea articolului O maşină confiscată de stat, imposibil de vândut din cauza consumului ridicat

O maşină confiscată de stat, imposibil de vândut din cauza consumului ridicat (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Direcţiei de Impozite şi Taxe Târgu Jiu, Mariana Budulan, a afirmat că, în ultima jumătate de an, trei autoturisme au fost puse sub sechestru, printre care şi un Mercedes, pe care nu îl cumpără nimeni, deşi preţul s-a înjumătăţit după două licitaţii eşuate.

Potrivit sursei citate, autoturismul respectiv are un consum foarte ridicat de carburant, impozitele pentru el sunt foarte mari şi nimeni nu este interesat de achiziţionarea lui, maşina stând sigilată de luni de zile în faţa sediului Direcţiei de Impozite şi Taxe.

"Impozitul anual pentru acest autoturism este de 3.000 de lei, consumul la suta de kilometri este de peste 20 de litri de motorină şi, din această cauză, nici fostul proprietar nu s-a descurcat cu plata impozitelor şi cu întreţinerea maşinii. Dumnealui e plecat în străinătate pentru că aici nu mai avea loc de muncă şi noi am încercat să valorificăm maşina pe care am pus-o sub sechestru, dar fără succes. Am scos-o prima dată la vânzare la un preţ de 20.000 de lei, am ajuns acum la 10.000 de lei şi tot nu avem niciun cumpărător", a spus Budulan.

Anunţurile de vânzare, mai scumpe decât valoarea produselor

Inspectorii Direcţiei de Impozite şi Taxe Târgu Jiu au mai confiscat, printre altele, de la un taximetrist, plecat şi el în străinătate de câteva luni, o maşină de spălat şi un fier de călcat, pe care, de asemenea, nu le cumpără nimeni.

"Au fost singurele bunuri pe care am putut să le confiscăm, dar nu au o valoare atât de mare şi nici nu au căutare pentru că, în general, populaţia şi-a cumpărat maşini de spălat noi în perioada în care creditele se obţineau uşor. În plus, maşina de spălat o dăm cu 400 - 500 de lei şi anunţurile prin care trebuie să facem publică vânzarea ei ne costă la fel de mult. Nici nu ştim cum să procedăm mai bine în cazul acesta", a precizat Mariana Budulan.

Direcţia de Impozite şi Taxe Târgu Jiu are de recuperat de la diferiţi contribuabili datorii de peste două milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici