O nouă aeronavă C-130 Hercules intră în dotarea Forţelor Aeriene Române. Ţara noastră, atracţie pentru aparatele de mâna a doua

Forţele Aeriene Române vor avea o aeronavă de tip C-130 Hercules. Aceasta a fost donată de Guvernul Statelor Unite ale Americii şi marţi a ajuns la Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa „Aurel Vlaicu”.

2097 afișări
Imaginea articolului O nouă aeronavă C-130 Hercules intră în dotarea Forţelor Aeriene Române. Ţara noastră, atracţie pentru aparatele de mâna a doua

O nouă aeronavă C-130 Hercules intră în dotarea Forţelor Aeriene Române. Ţara noastră, atracţie pentru aparatele de mâna a doua

Avionul de transport va intra în înzestrarea Bazei 90 Transport Aerian-Escadrila 901 Transport Strategic, anunţă MApN. Aeronava va executa misiuni de transport în sprijinul forţelor proprii sau al partenerilor din NATO. După aterizare, aeronava a fost preluată de specialiştii ROMAERO.

Forţele Aeriene Române mai au în dotare cinci aeronave C-130 Hercules”. Prima aeronavă de acest tip a aterizat în România pe 25 octombrie 1996. De-a lungul timpului, aeronavele româneşti au participat la numeroase exerciţii şi aplicaţii desfăşurate în Europa, dar şi în China, Indonezia şi Libia.

Peste 50 de ţări folosesc acest tip de aeronavă, care este cel mai utilizat avion de transport militar din lume.

Recent, o discuţie s-a lansat în jurul faptului că România a cumpărat avioane F-16 la mâna a doua. Explicaţia autorităţilor? Atât îşi permite, a precizat ministrul apărării. Potrivit lui Vasile Dîncu, varianta achiziţionării de aeronave militare F-35 este exclusă din start, din cauza costurilor. Ministrul dă însă asigurări că avioanele cumpărate de România, chiar dacă sunt mai vechi şi folosite, sunt bune cel puţin încă 10 ani.

„Armata noastră este pregătită din punct de vedere al resursei umane, din perspectiva dotării, însă, mai avem încă de făcut paşi importanţi”, a declarat, la Digi24, noul ministru al apărării, Vasile Dîncu.

El a arătat că 2 la sută din PIB pentru apărare este o cheltuială importantă pentru România, dar este departe de a putea să ne aducă la nivelul normal al dotării de care are nevoie o armată modernă, mai ales în condiţiile tensiunilor actuale de pe flancul estic al NATO. „Nu suntem într-un spaţiu care să fie determinat doar de calm şi de linişte”, a punctat ministrul apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aeronava,
hercules,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici