O nouă fabrică de reciclare deşeuri electronice va fi construită în România. Investiţie de 10 milioane de euro

Compania GreenWEEE, prezentă la Buzău din anul 2009 şi în Câmpia Turzii din anul 2017, membră Green Group, anunţă o nouă fabrică de reciclare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, cu o valoare a investiţiei de 10 milioane de euro.

1350 afișări
Imaginea articolului O nouă fabrică de reciclare deşeuri electronice va fi construită în România. Investiţie de 10 milioane de euro

O nouă fabrică de reciclare deşeuri electronice va fi construită în România. Investiţie de 10 milioane de euro

Noua fabrică va fi amplasată în Buzău, pe platforma industrială Frasinu, iar construcţia va demara la începutul anului viitor şi va fi pe deplin operaţională în trimestrul patru 2022. La finalizarea proiectului, GreenWEEE va avea peste 325 de angajaţi în România, iar capacitatea totală de reciclare va creşte cu 30%, însumând şi operaţiunile celorlalte două fabrici existente.

Proiectul, ce va fi finanţat de OTP Bank România în cadrul unui credit sindicalizat existent, este cel mai recent dintr-o serie de investiţii strategice semnificative, ca parte a angajamentului GreenWEEE de a stimula un model economic sustenabil, în acord cu aspiraţiile UE, ce face trecerea către economia circulară şi cu impact major în combaterea schimbărilor climatice.

GreenWEEE obţine din deşeurile colectate (echipamente frigorifice şi de aer condiţionat, aparate electrocasnice de mici şi mari dimensiuni, unelte electrice sau echipamente informatice şi de telecomunicaţii etc.) fracţii de înaltă puritate, asimilate în economie ca materii prime secundare, atât de necesare în contextul economic actual. Deşeurile provin de pe piaţa locală, de la operatori economici autorizaţi pentru preluarea responsabilităţii producătorului, retaileri de electronice şi electrocasnice, firme de salubritate, colectori, cât şi prin contracte cu mari producători.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici