O nouă posibilă moţiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu ar trebui demis din funcţia de ministru al Sănătăţii, după scandalul de la spitalul Foişor, declară vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea, care anunţă o posibilă nouă moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii. În februarie, tot la iniţiativa PSD, dar în contextul incendiului de la „Matei Balş”, moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii a fost respinsă.

440 afișări
Imaginea articolului O nouă posibilă moţiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu

O nouă posibilă moţiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu

Vicepreşedintele PSD, Gabriel Zetea, a declarat, la RFI, că Vlad Voiculescu ar trebui demis din funcţia de ministru al Sănătăţii, după scandalul de la Spitalul „Foişor”. Reacţia deputatului vine după ce premierul Florin Cîţu a spus că aşteaptă o demisie de onoare, fără să spună din partea cui, în episodul legat de evacuarea pacienţilor din clinica bucureşteană în timpul nopţii, pentru transformarea unităţii în spital Covid.

„De data aceasta, prim-ministrul Cîţu are dreptate, e nevoie măcar de o demisie de onoare, având în vedere felul în care a fost percepută public implementarea acestei decizii de transformare a spitalului Foişor în spital Covid (...). Felul în care s-a implementat această decizie arată o lipsă de empatie a unui demnitar, a unuia dintre cei mai importanţi demnitari ai României în această perioadă, ministrul Sănătăţii. Da, e nevoie de demisia de onoare. Eu nu cred că se va întâmpla acest lucru şi atunci ar trebui o decizie a coaliţiei, prin care Vlad Voiculescu să fie retras din această funcţie”, a spus Gabriel Zetea.

Deputatul PSD nu exclude o nouă moţiune simplă la adresa lui Vlad Voiculescu, după scandalul Foişor.

„În Parlament, PSD va trage din nou un semnal de alarmă în ceea ce-l priveşte pe Vlad Voiculescu, fie printr-o moţiune simplă, de ce nu mai apoi printr-o moţiune de cenzură, pentru că îi vedem pe cei din coaliţie, pe cei din PNL, pe cei din UDMR, care în toate aceste zile l-au criticat public, pe bună dreptate, pe Vlad Voiculescu. Dar să nu uităm, abia acum câteva săptămâni, PSD a depus o moţiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu, iar cei din PNL şi UDMR au considerat că Vlad Voiculescu este în continuare potrivit să conducă acest minister. O să le mai dăm încă o dată oportunitatea să vedem dacă între timp şi-au schimbat părerea”, a mai spus parlamentarul social-democrat.

Moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, iniţiată de PSD în februarie, a fost respinsă cu o diferenţă de 19 voturi. 

Moţiunea a fost depusă de PSD după tragedia de la Institutul Naţional „Matei Balş”, social-democraţii fiind de părere că ministrul Sănătăţi trebuie să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat la acest spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
zetea,
voiculescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici