O tânără din Suceava, luată de pe plaja din Eforie Nord, cu COVID-19

  • O tânără de 28 de ani, din Suceava, a fost preluată de pe plajă, din Eforie Nord, de un echipaj SMURD şi internată la Spitalul din Medgidia, infectată cu SARS-CoV-2
  • Familia ei a plecat cu maşina spre Suceava
2755 afișări
Imaginea articolului O tânără din Suceava, luată de pe plaja din Eforie Nord, cu COVID-19

O tânără de 28 de ani, din Suceava, a fost preluată de pe plajă, din Eforie Nord, de un echipaj SMURD şi internată la Spitalul din Medgidia, infectată cu SARS-CoV-2. Familia ei a plecat cu maşina spre Suceava.

Prefectura Constanţa a transmis, miercuri, că tânăra de 28 de ani din Suceava a fost luată de un echipaj SMURD de pe plaja din Eforie Nord.

Aceasta a fost trasportată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa pentru testarea RT-PCR, ulterior aceasta fiind internată la Spitalul municipal Medgidia, suspectă COVID-19.

Femeia a fost confirmată cu SARS-CoV-2.

În urma controlului epidemiologic efectuat la pensiunea din Eforie Nord, unde era cazată tânăra din Suceava, s-a constatat că într-un apartament cu două camere au fost cazate cinci persoane.

„Familia a sosit în data de 16 august, s-a cazat la ora 15.00 şi avea rezervare până pe data de 21 august. Din momentul cazării până în prezent, familia nu a apelat la serviciile pensiunii pentru servirea mesei. Conform declaraţiilor familiei, masa a fost servită în foişorul propriu al apartamentului, cu alimente achiziţionate din alte surse de alimentaţie publică. Familia declară că nu a luat contact cu alte persoane”, spun reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

Membrii familiei sucevencei nu prezintă simptome, astfel că s-a decis ca familia să plece spre Suceava cu autoturismul propriu şi respectând toate normele.

De asemenea, administratorul pensiunii a declarat că a luat contact cu această familie timp de 5 minute, în spaţiu deschis, purtând mască.

Pensiunea este dotată cu produse de igienizare şi dispensere, dar la nivelul pensiunii nu se ia temperatura persoanelor cazate şi nici personalulio angajat.

Pensiunea nu a putut face dovada instruirii persoanei responsabile cu operaţiunile de curăţenie a cursului de „Noţiuni Fundamentale de Igienă”, motiv pentru care s-a aplicat o amendă de 1.000 lei.

La recomandarea DSP Constanţa, după eliberarea apartamentului se va efectua o dezinfecţie prin nebulizare, cu o firmă specializată, în toate încăperile tranzitate de familie, după care se vor dezinfecta riguros toate suprafeţele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici