O ţigară aruncată neglijent a produs pagube de 100.000 de lei: Zeci de hectare de grâu au luat foc dimineaţa aceasta. VIDEO

  • Un lan de grâu de 40 de hectare din localitatea Brânceni, judeţul Teleorman, a ars miercuri dimineaţa.
  • Pompierii au stins flăcările în urma unei intervenţii care a durat două ore.
  • Pagubele se ridică la 100.000 de lei.
677 afișări
Imaginea articolului O ţigară aruncată neglijent a produs pagube de 100.000 de lei: Zeci de hectare de grâu au luat foc dimineaţa aceasta. VIDEO

Sursa: Facebook

Potrivit ISU Teleorman, pompierii militari au fost solicitaţi, miercuri dimineaţa, printr-un apel la 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un lan de grâu, pe raza localităţii Brânceni, cu pericol de extindere la mai multe culturi agricole.

Incendiul, ce se manifesta pe o suprafaţă de circa 40 de hectare, a fost stins de două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Alexandria, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autocisternă, în sprijinul cărora au intervenit şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Brânceni şi personalul firmei care deţinea cultura de grâu.

„Cu ajutorul fâşiilor arate realizate perpendicular pe direcţia de propagare a incendiului, flăcările au fost localizate rapid, militari reuşind stingerea lor în aproximativ două ore”, a transmis ISU Teleorman.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 100.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 300.000 de lei.

Potrivit pompierilor, cauza probabilă a incendiului este o ţigară nestinsă corespunzător, aruncată la întâmplare pe vegetaţia uscată din apropierea culturii de grâu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici