O turistă a murit în Masivul Bucegi

O turistă a murit, duminică, în zona Prepeleac din Masivul Bucegi, după ce a căzut într-o prăpastie adâncă de peste 70 de metri.

445 afișări
Imaginea articolului O turistă a murit în Masivul Bucegi

Poteca spre Prepeleac (Imagine: www.bucegi.go.ro)

Potrivit reprezentanţilor Dispeceratului Naţional Salvamont, femeia făcea o drumeţie împreună cu soţul ei, însă la un moment dat s-a dezechilibrat şi a alunecat într-o prăpastie adâncă depeste 200 de metri.

Soţul femeii a rugat pe cineva să cheme ajutoare, iar o altă turistă a apelat Dispeceratul Naţional Salvamont.

Salvamontiştii au ajuns la faţa locului şi au constatat că femeia este decedată.

Turista, în vârstă de 41 de ani, din Bucureşti, nu ar fi avut nicio şansă de supravieţuire, ea suferind leziuni grave la cap, potrivit salvamontiştilor din Râşnov.

Femeia se afla pe o potecă de munte şi filma, iar la un moment dat a călcat greşit şi a căzut într-o râpă adâncă de peste 200 de metri, martor la incident fiind soţul femeii, care a văzut întreaga scenă. Bucureşteanca a căzut în gol, oprindu-se după aproximativ 100 de metri, iar salvamontiştii sosiţi la faţa locului, după ce o altă femeie aflată în zonă a apelat Dispeceratul Naţional Salvamont, nu au putut decât să constate decesul.

Trupul neînsufleţit al turistei a fost scos din râpă, duminică seară, de către salvamontiştii din Râşnov, după o acţiune care a durat peste şapte ore.

Operaţiunea de recuperare a cadavrului a durat foarte mult întrucât, în primă fază, salvamontiştii au aşteptat sosirea la locul incidentului a procurorilor, criminaliştilor şi poliţiştilor, conform procedurilor legale într-o astfel de situaţie.

Potrivit salvamontiştilor, cadavrul a fost preluat de criminalişti şi va fi transportat la un serviciu de medicină legală, cel mai probabil cel din Braşov, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici