Oameni evacuaţi, străzi, case inundate, copaci doborâţi de vânt şi maşini avariate în 19 judeţe

  • Pompierii au intervenit miercuri în 35 de localităţi din 19 judeţe pentru a înlătura efectele produse de furtună.
  • Doi oameni au fost evacuaţi, mai multe străzi, case şi curţi au fost inundate, zeci de copaci au fost doborâţi de vânt şi 8 maşini au fost avariate în Bucureşti şi 19 judeţe.
1130 afișări
Imaginea articolului Oameni evacuaţi, străzi, case inundate, copaci doborâţi de vânt şi maşini avariate în 19 judeţe

Sursa foto: Facebook/Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

În ultimele 24 de ore, fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 35 de localităţi din 19 judeţe - Alba, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Vaslui şi Vrancea - şi municipiul Bucureşti.

Pompierii au evacuat apa din 22 case, 35 curţi, 9 beciuri, 1 pasaj, 5 străzi, au degajat elemente de construcţie de la acoperişurile a 18 imobile şi au îndepărtat 51 de copaci, fiind avariate 8 autoturisme.

De asemenea, în judeţul Bistriţa-Năsăud, 2 persoane au fost evacuate la rude dintr-o casă inundată, însă, la acest moment, acestea s-au întors în locuinţă.

Din pricina apei aflate pe carosabil şi a unui copac căzut, circulaţia rutieră a fost temporar blocată pe 3 drumuri naţionale (DN75/AB, DN2/BC şi DN17C/BN) şi pe 1 drum judeţean (DJ172B/BN).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 37 de localităţi din 6 judeţe (Bacău, Iaşi, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Suceava şi Vaslui), iar echipe ale furnizorilor intervin pentru remedierea acestei situaţii.

La acest moment nu sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile, informează IGSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici