VIDEO  „Ochiul lui Sauron” a fost construit în deşertul israelian. De ce aminteşte lucrarea de Stăpânul Inelelor

În Israel, partea turnului solar al centralei termice solare Ashalim este acum cunoscută de toţi sub numele de „Ochiul lui Sauron” datorită asemănării sale simbolul din „Stăpânului Inelelor”, operă creată de scriitorul englez J. R. R. Tolkien.

7892 afișări
Imaginea articolului „Ochiul lui Sauron” a fost construit în deşertul israelian. De ce aminteşte lucrarea de Stăpânul Inelelor

„Ochiul lui Sauron” a fost construit în deşertul israelian. Lucrarea care aminteşte de Stăpânul Inelelor

Înalt de 240 de metri, turnul este vizibil de la distanţe mari, chiar din spaţiu. Turnul foloseşte peste 50.000 de oglinzi pentru a concentra căldura soarelui într-un cazan intern, generând abur care alimentează turbinele pentru a produce energie electrică.

Locuitorii din Ashalim îl descriu ca pe un al doilea soare. Experţii îl consideră un triumf al ingineriei, dar unii critică costul energiei electrice produse.

Proiectul a fost construit de Megalim Solar Power, cu o capacitate de 121 de megawaţi şi peste 50.000 de heliostate. În ciuda dimensiunilor sale impresionante, a fost recent depăşit ca înălţime de un turn similar din Emiratele Arabe Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici