Olt: Păşuni şi pădure inundate după ce Dunărea s-a revărsat

Peste 400 de hectare de păşuni şi pădure din localităţile Gârcov şi Corabia, judeţul Olt, au fost inundate, două podeţe şi un pod au fost afectate, iar faleza Portului Corabia a fost acoperită de apă, în ultimele 24 ore, după ce Dunărea s-a revărsat.

40 afișări
Imaginea articolului Olt: Păşuni şi pădure inundate după ce Dunărea s-a revărsat

Olt: Păşuni şi pădure inundate după ce Dunărea s-a revărsat (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al biroului de presă al Prefecturii Olt, Dunărea a inundat, miercuri dimineaţă, în localitatea Gârcov, 236 de hectare de păşune, afectând două podeţe şi un pod.

De asemenea, din cauza debitelor crescute ale Dunării, în oraşul Corabia au fost inundate 15 hectare de păşune şi 150 de hectare de pădure, iar faleza portului din localitate este acoperită cu apă.

Miercuri dimineaţă, la ora 07.00, cota de atenţie la mira Port Corabia era depăşită cu 36 de centimetri, ajungând la 536.

În judeţul Dolj, nivelul Dunării se mai afla peste cota de inundaţie, miercuri, la ora 06.00, doar la Bechet. La Calafat, nivelul Dunării este în scădere, fiind cu 34 de centimetri peste cota de atenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici