Omniasig a redus tariful poliţelor RCA cu 15% pentru pensionari

Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) a redus, vineri, tariful poliţelor de răspundere civilă auto (RCA) cu 15% pentru proprietarii pensionari de autovehicule, a anunţat asigurătorul.

104 afișări
Imaginea articolului Omniasig a redus tariful poliţelor RCA cu 15% pentru pensionari

Omniasig a redus tariful poliţelor RCA cu 15% pentru pensionari (Imagine: Mediafax Foto)

Ca urmare a aplicării noilor tarife pentru pensionari, prima de asigurare pentru o Dacia 1300 în cazul unui pensionar din mediul rural, care nu a înregistrat daune în 2009, se ridică la 224 lei/an, iar în mediul urban - 240 lei.

La o Dacia Logan 1.6, pentru un pensionar din mediul rural, care nu a înregistrat daune în 2009, prima de asigurare pe un an începe de la 276 lei, iar în mediul urban, poliţa costă 312 lei.

"Vizarea pensionarilor a fost determinată de analiza atentă a condiţiilor economice actuale, precum şi de măsurile de austeritate luate în această perioadă, măsuri care afectează direct pensionarii", se precizează într-un comunicat al Omniasig VIG.

Omniasig VIG a redus şi tariful de bază al poliţelor RCA la unele categorii de vârstă, cum ar fi şoferii în vârstă de peste 30 de ani, şi în anumite judeţe ale ţării, în funcţie de comportamentul rutier înregistrat.

"Compania a luat această decizie de reducere a tarifelor la poliţele RCA întrucât monitorizează permanent evoluţia pieţei şi nevoile clienţilor, adaptându-se condiţiilor economice cu care se confruntă România în acest moment", se menţionează în comunicat.

Subscrierile Omniasig au scăzut cu 29% în primele trei luni, la 235,12 milioane de lei, pe fondul menţinerii condiţiilor economice dificile determinate de criza financiară internaţională, iar profitul a coborât cu 34,1%, la 9,7 milioane de lei.

Omniasig şi-a început activitatea în anul 1995 şi a devenit membră a grupului austriac Vienna Insurance Group în 2005.

Societatea deţine a doua poziţie în ierarhia asigurătorilor locali după volumul primelor subscrise în 2009, după Allianz-Ţiriac Asigurări.

Vienna Insurance Group (VIG) este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din Europa Centrală şi de Est.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici