ONU îi avertizează pe ruşi să nu adopte cu forţa copii ucraineni

Un reprezentant al Organizaţiei Naţiunilor Unite susţine că adopţiile nu sunt acceptate în timpul unei situaţii de criză şi îi avertizează pe ruşi să nu adopte copii din Ucraina, mutaţi în timpul războiului în Rusia.

290 afișări
Imaginea articolului ONU îi avertizează pe ruşi să nu adopte cu forţa copii ucraineni

ONU îi avertizează pe ruşi să nu adopte cu forţa copii ucraineni

Se crede că mii de copii ucraineni au fost mutaţi în Rusia de la începutul invaziei. Un reprezentant al ONU avertizează că aceştia nu ar trebui să fie adoptaţi cu forţa.

„Reiterăm, inclusiv Federaţiei Ruse, că adopţia nu ar trebui să aibă loc niciodată în timpul sau imediat după situaţii de urgenţă", a declarat directorul regional al Fondului ONU pentru copii (Unicef) pentru Europa şi Asia Centrală, Afshan Khan.

Ea a precizat că niciun copil nu poate fi presupus a fi orfan şi că „orice decizie de mutare a unui copil trebuie să fie întemeiată pe interesul superior al acestuia şi orice mişcare trebuie să fie voluntară".

„În ceea ce priveşte copiii care au fost trimişi în Rusia, lucrăm îndeaproape pentru a vedea cu mediatorii şi reţelele cum putem documenta cel mai bine aceste cazuri", a spus ea, adăugând că în prezent nu există acces la aceşti copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici