Operaţiunile de căutare a celor doi turişti daţi dispăruţi în Bucegi, sistate (Video)

Salvamontiştii din Buşteni vor înceta, duminică seară, operaţiunile de căutare a celor doi turişti daţi dispăruţi pe Valea Caraiman, iar acţiunea va fi reluată luni dimineaţă, împreună cu salvatorii montani din Sinaia.

41 afișări
Imaginea articolului Operaţiunile de căutare a celor doi turişti daţi dispăruţi în Bucegi, sistate (Video)

Operaţiunile de căutare a celor doi turişti daţi dispăruţi în Bucegi, sistate (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

După ce timp de 24 de ore i-au căutat în Munţii Bucegi pe cei doi turişti din Bucureşti care au apelat sâmbătă după-amiază Dispeceratul Naţional Salvamont spunând că au rămas blocaţi pe Valea Caraiman, salvatorii montani vor înceta operaţiunea, duminică seară, căutările urmând să fie reluate luni dimineaţă la ora 7.00.

Potrivit salvamontistului George Cotinghiu, la acţiunea de căutare au participat peste 20 de salvatori din Buşteni, Sinaia, dar şi din Dâmboviţa, iar în timpul operaţiunii un salvamontist a fost surprins de o avalanşă, fiind însă văzut la timp şi recuperat de către colegi.

În condiţiile în care temperaturile sunt extrem de scăzute pe munte, ajungând, în timpul nopţii, până la minus 20 de grade Celsius, salvatorii cred că şansele ca turiştii să fie găsiţi în viaţă sunt minime.

Salvamontiştii exclud posibilitatea ca apelul să fi fost o alarmă falsă, în condiţiile în care rude şi prieteni ai celor doi au venit la sediul Salvamont Buşteni pentru a se interesa de aceştia.

Doi turişti - un bărbat şi o femeie - au rămas blocaţi, sâmbătă după-amiază, pe Valea Caraiman din Munţii Bucegi, în zona numită Hornul Văii, iar în momentul în care au constatat că nu se pot întoarce şi nici nu pot înainta au apelat Dispeceratul Naţional Salvamont.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici