Opinie Sorin Pâslaru: Premierul spune poveţe cu Schiller şi Herder, oamenii aşteaptă la cozi după adeverinţe

Sufocarea pe care o au românii când vine vorba despre condiţiile de viaţă din Occident faţă de cele din România este de multe ori rezumată la lucruri simple: obţinerea unei adeverinţe, un indicator pe stradă care lipseşte, cozi la taxe, şapte drumuri de făcut pentru o simplă înmatriculare a unei maşini la mâna a doua.

50 afișări
Imaginea articolului Opinie Sorin Pâslaru: Premierul spune poveţe cu Schiller şi Herder, oamenii aşteaptă la cozi după adeverinţe

Opinie Sorin Pâslaru: Premierul spune poveţe cu Schiller şi Herder, oamenii aşteaptă la cozi după adeverinţe (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

Este absolut uluitor, spre exemplu, cum de nici până acum, la 14 ani de la înfiinţarea caselor de sănătate, nu există un card de asigurat care să certifice faptul că eşti asigurat, iar medicii şi spitalele cer adeverinţe peste adeverinţe.

Situaţia este de altfel o nebuloasă totală în acest sector - deşi pe site-ul Casei de sănătate există posibilitatea verificării de către oricine - asiguraţi, medici, spitale, farmacii - a calităţii de asigurat a unei persoane, mulţi medici şi spitalele trimit după adeverinţă.

Cel mai mult îi nemulţumeşte pe oameni că deşi statul cheltuie sute de milioane de euro anual cu sisteme IT, România este ţara adeverinţelor şi a ştampilelor.

Citeşte mai departe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici