Oprea: Aşa-zişi politicieni au ales să mintă cu neruşinare, s-a minţit cu cifrele oficiale pe masă

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a făcut un apel, miercuri, la pensionarii militari, cerându-le "să fie atenţi să nu se lase manipulaţi şi să nu devină instrumente sau victime ale dezinformării", susţinând că "aşa-zişi politicieni au ales să mintă cu neruşinare".

28 afișări
Imaginea articolului Oprea: Aşa-zişi politicieni au ales să mintă cu neruşinare, s-a minţit cu cifrele oficiale pe masă

Oprea: Aşa-zişi politicieni au ales să mintă cu neruşinare, s-a minţit cu cifrele oficiale pe masă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am văzut că unii aşa-zişi politicieni au ales să mintă cu neruşinare şi să distorsioneze informaţiile publice. Practic, s-a minţit cu cifrele oficiale pe masă. S-a făcut abstracţie în mod voit de tot ceea ce au comunicat reprezentanţii ministerului. S-au prezentat date incomplete. (...) S-au lansat atacuri împotriva celor care au vorbit în numele Ministerului Apărării. (...) În aceste condiţii, îi rog pe toţi pensionarii militari să fie atenţi să nu se lase manipulaţi şi să nu devină instrumente sau victime ale dezinformării", a spus Gabriel Oprea.

El le-a transmis pensionarilor militari că îi înţelege şi le este alături, însă le-a atras atenţia că nu trebuie să se lase înşelaţi şi că adevărul este cel pe care îl vor găsi în informările oficiale, şi nu în comentariile tendenţioase de pe unele canale de presă.

De asemenea, ministrul le-a cerut pensionarilor militari să aibă încredere în unitatea armatei şi i-a asigurat pe toţi că nu a uitat valorile care călăuzesc viaţa de militar.

Oprea a relatat că el este fiu de militar şi că şi-a pierdut tatăl, pe căpitanul Marin Oprea, când avea vârsta de 10 ani. Ministrul a spus că tatăl său a murit la datorie, la vârsta de 39 de ani, dar el a urmat aceeaşi carieră, cea de militar, obţinând la 22 de ani gradul de locotenent.

"Nu mi-e străină niciuna din greutăţile vieţii de militar, tocmai de aceea îi înţeleg pe toţi camarazii mei din armată şi sunt alături de ei", a spus Gabriel Oprea.

El a făcut un apel şi la jurnalişti, cerându-le ca, "oricare ar fi presiunea politică, să fie mult mai riguroşi cu datele pe care le vehiculează".

"Nu ne putem juca nici cu minţile acestor oameni şi nici cu armata română", a spus Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici