Oprea: Profesionalismul lui Virgil Ardelean nu a fost pus niciodată la îndoială

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea, a declarat, sâmbătă, că profesionalismul lui Virgil Ardelean, numit în urmă cu o zi la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), nu a fost pus niciodată la îndoială, dovadă că a condus instituţia timp de nouă ani.

29 afișări
Imaginea articolului Oprea: Profesionalismul lui Virgil Ardelean nu a fost pus niciodată la îndoială

Oprea: Profesionalismul lui Virgil Ardelean nu a fost pus niciodată la îndoială (Imagine: Mediafax Foto)

"Am considerat că experienţa domnului Virgil Ardelean şi modul în care el şi-a îndeplinit sarcinile profesionale de-a lungul anilor pot servi acum intensificării luptei împotriva ilegalităţilor şi a riscurilor la ordinea şi securitatea naţională a României", a spus Oprea la finalul primei videoconferinţe cu prefecţii de la preluarea mandatului de ministru, precizând că Ardelean a condus DGIPI timp de nouă ani sub, diferite guverne, indiferent de coloratura politică a acestora.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a mai spus că numirile în funcţii de secretar de stat la MAI s-au făcut ţinând cont de profesionalismul acestora.

Oprea a subliniat însă că dacă va constata că cei numiţi în funcţii de conducere nu-şi îndeplinesc misiunea, vor fi înlocuiţi din funcţie.

"Nimeni nu este bătut în cuie în rândul celor care sunt acum în conducerea MAI şi toţi cei aflaţi în conducere vor trebui să se obişnuiască cu acest gând. Numai profesionalismul şi modul în care îşi vor îndeplini atribuţiile primite va fi singurul criteriu prin care eu îi voi evalua ca manageri", a precizat ministrul Administaţiei şi Internelor.

În privinţa celorlalte persoane neangajate politic numite în structurile de conducere ale MAI, Oprea a spus că a avut în vedere "profesionalismul şi calităţile exclusiv profesionale care le au validat activitatea".

"Am încercat astfel să îmbin experienţa profesională cu potenţialul unor cadre tinere, astfel încât noua echipă să-şi înceapă urgent activitatea", a adăugat Oprea.

Citeşte şi:

Boc a semnat decizia pentru numirea lui Ardelean la conducerea DGIPI

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici