Oprescu: Bucureştiul este un oraş guvernabil

Primarul general Sorin Oprescu a anunţat vineri, că Bucureştiul este un oraş guvernabil şi că va continua reforma administrativă începută în instituţie, precizând că doreşte ca atenţia să fie îndreptată spre soluţionarea problemelor Capitalei.

12 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Bucureştiul este un oraş guvernabil

Oprescu: Bucureştiul este un oraş guvernabil (Imagine: Mediafax Foto)

"Bucureştiul este un oraş guvernabil! Ideea de progres pentru acest oraş nu este moartă! Împreună cu echipa mea, vă spun că sunt lucruri bune de făcut, sunt bani şi putem schimba acest oraş în mai bine", a declarat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a explicat că lucrurile făcute până acum în interiorul primăriei nu au fost "de dragul spectacolului", ci pentru o reformă radicală a instituţiei, pentru o mai mare eficienţă şi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta funcţionează.

Potrivit lui Sorin Oprescu, există în discuţia Comisiei de disciplină cazuri ale unor directori din Primăria Capitalei care, pe măsură ce vor fi finalizate, vor fi făcute publice.

De asemenea, edilul şef al Capitalei a arătat că a fost făcută o "analiză informativă" în urma căreia vor fi luate măsurile necesare elaborării unei noi organigrame prin care o "serie întreagă de structuri ale Primăriei vor dispărea, concomitent cu apariţia altora noi".

În ceea ce priveşte problemele Capitalei, Oprescu a arătat că zilele trecute s-a întâlnit cu reprezentanţii firmelor de salubrizare din toate cele şase sectoare ale Capitalei şi au fost stabilite operaţiunile care se vor executa de către fiecare firmă de salubrizare pe străzile aflate în responsabilitatea Administraţiei Străzilor.

Astfel, străzile administrate de municipalitate vor fi aspirate şi spălate, vor fi spălate indicatoarele şi stâlpii de iluminat, precum şi stâlpii de demarcaţie dintre carosabil şi trotuar, urmând ca, la sfârşitul fiecărei săptămâni, Administraţia Străzilor să primească un rapot de activitate care să cuprindă operaţiunile efectuate şi numele arterelor. De asemenea, în prima zi de luni din fiecare lună primarul general se va întâlni cu reprezentanţii firmelor de salubrizare.

Sorin Oprescu a menţionat că acest mod de lucru se va extinde şi în alte domenii de "responsabilitate" ale Primăriei Generale.

Primarul Capitalei a mai anunţat că au fost create 58 de noi locuri de parcare, repartizate pe zece bulevarde. Astfel, pe Bulevardul Regiei au fost create şase locuri, pe Bulevardul Timişoara patru locuri, iar pe Bulevardul Aviatorilor, Vasile Milea, Piaţa Leu, Calea 13 Septembrie, Calea Văcăreşti, Şoseaua Vitan Bârzeşti, Liviu Rebreanu, Şoseaua Pantelimon - câte şase locuri.

În privinţa salubrizării Capitalei, Oprescu a arătat că studiată posibilitatea implementării unei "tehnologii excepţionale, ecologice, curate", existentă deja în ţările nordice ale Europei, numite termo-valorizatoare.

"Sunt nişte instalaţii post-moderne, foarte eficiente, care ard gunoi şi produc energie electrică şi apă caldă", a precizat Sorin Oprescu.

Potrivit primarului, deşi nu există o colectare selectivă a gunoaielor în Bucureşti, se intenţionează introducerea ei în 2009. "Eu sper ca în iarna următoare bucureştenii, şi în special cei din cartierele mai sărace, dar şi categoriile mai expuse - pensionarii - să se poată bucura de preţuri mai mici în urma introducerii acestor termo-valorizatoare a căror instalare nu durează mai mult de nouă luni", a mai spus edilul şef al Capitalei.

Totodată, Sorin Oprescu a precizat că încetinirea demolării teraselor din parcurile bucureştene a fost făcută din cauza proastei gestionări a firmelor care trebuiau să ridice molozul rezultat în urma demolărilor de până acum.

"În mod deliberat, mormanele de moloz au fost lăsate în urma demolărilor. Aştept să fie refăcute zonele verzi deja eliberate şi voi continua demolarea construcţiilor ilegal amplasate pe spaţiul verde", a adăugat Sorin Oprescu.

El a mai menţionat că în această vară şi în acest an nu va avea vacanţă, deşi se află "printre puţinii care şi-ar putea lua liniştit vacanţă pentru patru ani".

"Schimbarea pe care am promis că o voi aduce în Primărie îşi va face efectul, iar valul de responsabilizare pe care-l voi induce apropiaţilor mei, precum şi colaboratorilor, dar şi angajaţilor Primăriei, sunt convins că va fi simţit în mod direct de cetăţean", a mai spus Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici