Video Oprescu: Încep lucrările la pasajul de la Piaţa Presei. Cum arată proiectul şi care este planul de lucru - VIDEO

Primarul general Sorin Oprescu a declarat că lucrările pentru construirea pasajului subteran de la Piaţa Presei vor începe în aproximativ două luni, după aprobarea Planului Urbanistic Zonal, şi vor dura aproape un an şi jumătate.

8688 afișări

"Pasajul începe după fântâna Mioriţa, la vreo 50-60 de metri, pe partea dreaptă, fără să deranjez pomii şi toate astea. Va avea un braţ în direcţia de mers către Mărăşti şi Bulevardul Expoziţiei, va avea un braţ care va ieşi în Kiseleff, fără să deranjeze, undeva la 250-300 de metri de colţ, adică chiar din Piaţă, mergând în direcţia Arcul de Triumf, şi încercăm noi să-i mai dăm o dimensiune, aceea de Jiului (strada Jiului - n.r.)", a spus edilul şef al Capitalei la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de Pro TV.

Potrivit primarului general, construirea pasajului nu va afecta traficul pe DN 1, la cea mai mare intrare în Bucureşti, prin nord. "Mă duc (cu lucrările - n.r.) în spatele perdelei de pomi şi nu deranjez pe nimeni", a explicat Oprescu.

De asemenea, edilul a arătat, cu acelaşi prilej, că lucrarea a fost atribuită deja, prin licitaţie, firmei Apolodor a omului de afaceri Radu Ouatu, care va realiza obiectivul în asociere cu o societate germană.

Sorin Oprescu a mai precizat că proiectul a fost blocat timp de patru ani de organizaţiile neguvernamentale care au contestat Planul Urbanistic Zonal (PUZ), refăcut de trei ori din acest motiv. "Acum, n-au mai avut ce să spună, s-a dat drumul la PUZ", a adăugat edilul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici