Oprescu: Până la preluarea mandatului meu, s-au cheltuit în Centrul Vechi 47 de milioane de dolari

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, candidat independent pentru un nou mandat, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că până la momentul preluării mandatului său, în 2008, în Centrul Vechi s-au cheltuit 47 de milioane de dolari, bani pentru care nu a găsit nicio justificare.

566 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Până la preluarea mandatului meu, s-au cheltuit în Centrul Vechi 47 de milioane de dolari

Oprescu: Până la preluarea mandatului meu, s-au cheltuit în Centrul Vechi 47 de milioane de dolari (Imagine: Shutterstock)

"Vreau să le spun contracandidaţilor mei că nu le mai merge cu minciuna. Cine spune că în Centrul Vechi s-au făcut în acest mandat doar trei străzi din cele 16, încearcă să îi păcălească pe bucureşteni", a spus Oprescu.

El a arătat că până la preluarea mandatului său s-au cheltuit în Centrul istoric începând din 1999, de către diverse asociaţii sau asocieri între primărie şi alte structuri profesionale, 47 de milioane de dolari.

"Eu nu am găsit urmele acestor bani nicăieri", a mai spus primarul general, precizând că, potrivit contractului din 2006, Centrul istoric trebuia finalizat în 2008 de predecesorul său.

"Nu trebuia să vină Oprescu să îl termine, dacă cei dinaintea mea s-ar fi ţinut serios de treabă, l-ar fi terminat în 2008", a mai declarat Oprescu, adăugând că situaţia din 2012 arată că 16 străzi şi trei piaţete au beneficiat de lucrări de reabilitare şi refacere a întregii structuri stradale de canal, electricitate, completat cu introducerea sistemului pentru comunicaţii.

Sorin Oprescu a mai afirmat că nimeni nu a crezut la momentul respectiv că va reuşi să rezilieze contractul cu firma care se ocupa de reabilitarea acestei zone istorice din centrul Capitalei.

"Am crezut că lucrurile se rezolvă mai repede, dar am ajuns până la Curtea de arbitraj şi lucrurile s-au rezolvat în sensul că firma avea la momentul respectiv un număr important de angajaţi, respectiv doi, unul cu calculatorul şi unul care făcea socoteala banilor pe care îi încasase deja de la primărie în 2006, într-un avans de 9 milioane de euro", a menţionat primarul general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici