Oprescu: Săli de sport pe structură metalică uşoară vor fi construite în cartierele Capitalei

Primarul general Sorin Oprescu i-a spus, luni, premierului Victor Ponta că în cartierele Capitalei vor fi construite săli de sport pe structură metalică uşoară, pentru că lucrările la structurile grele, cu betoane, durează prea mult.

456 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Săli de sport pe structură metalică uşoară vor fi construite în cartierele Capitalei

Oprescu: Săli de sport pe structură metalică uşoară vor fi construite în cartierele Capitalei (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Genul de săli de sport de construcţie uşoară, cu structură metalică vrem să construim în cartiere. Cu betoane şi structuri grele durează prea mult şi atunci ne vom duce în cartiere cu săli de acest gen", i-a spus Sorin Oprescu premierului Victor Ponta la deschiderea noii artere de legătură între strada Doamna Ghica şi Bulevardul Chişinău.

Premierul l-a întrebat pe primarul Capitalei care este stadiul proiectului privind construirea sălii polivalente de pe Bulevardul Basarabiei, în zona Parcului "Lia Manoliu", Oprescu spunând că studiul de fezabilitate este terminat, iar proiectul primit de la Guvern a fost "unit" cu cel al municipalităţii.

"Mi-aţi dat pămîntul, am luat şi proiectul, pe care l-am unit cu al nostru, pentru că iniţial erau prevăzute patru duşuri la o capacitate de 14.000 de oameni. Am terminat studiul de fezabilitate, se lucrează", a precizat Sorin Oprescu.

Premierul Victor Ponta anunţa, în 12 septembrie, că Executivul a avizat trecerea unui teren din administrarea Ministerului Educaţiei în cea a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe care va fi construit o nouă sală polivalentă.

Primarul general al Capitalei declara atunci că terenul primit reprezintă "aproape tot Parcul «Lia Manoliu»".

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), anunţaseră, în 12 aprilie 2011, că doresc să contracteze lucrări de proiectare şi construcţie a unei săli polivalente de 20.000 de locuri în Bucureşti, proiect estimat la 50 milioane euro, fără TVA. Aceştia precizau că proiectul ar putea fi dezvoltat în Sectorul 2 al Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici