Ponta către Oprescu: Vin cu solicitare de la Urgenţă, trebuie să facem Floreasca arteră cu sens unic

Premierul Victor Ponta a cerut, luni, ajutorul primarului Sorin Oprescu pentru a transforma Calea Floreasca într-o arteră cu sens unic, astfel încât maşinile de salvare să poată intra mai uşor la noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul Floreasca.

804 afișări
Imaginea articolului Ponta către Oprescu: Vin cu solicitare de la Urgenţă, trebuie să facem Floreasca arteră cu sens unic

Ponta către Oprescu: Vin cu solicitare de la Urgenţă, trebuie să facem Floreasca arteră cu sens unic (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Vin cu o solicitare de la Urgenţă - trebuie să facem Calea Floreasca cu sens unic.(...) Au făcut Unitate de Primiri Urgenţe modernizată şi nu au cum să intre cu salvările", i-a spus primarului Capitalei premierul Victor Ponta, care a participat la deschiderea noii artere de legătură între strada Doamna Ghica şi Bulevardul Chişinău, după ce anterior a fost la inaugurarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe de la Spitalul Floreasca.

Edilul Capitalei a spus că municipalitatea are în vedere transformarea Căii Floreasca într-o arteră cu sens unic, arătând este vorba de un proiect care cuprinde mai multe bulevarde principale.

"Ca să repunem adevărul în drepturile lui istorice, după 18 ani, în 2008, am venit şi am dărâmat eu clădirile, ca să pot să creez intrarea. Problema este alta, şi anume că îi curăţ de pe trotuar (pe vânzătorii ambulanţi, n.r.) şi apoi vin cu autorizaţie pe domeniul public. Colţul acela trebuie lărgit, într-adevăr, ca să poată intra salvările" a adăugat Oprescu.

Primarul a precizat că şi în dreptul stadionului Dinamo, există o clădire "construită de 15 ani", pe care o are în vedere pentru a uşura calea "salvărilor" care ajung la Spitalul de Urgenţă.

Ion Dedu, director executiv la Direcţia Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei din Primăria Capitalei, a explicat că municipalitatea are în vedere implementarea proiectului "Reorganizarea Circulaţiei în Zona Centrală a Municipiului Bucureşti pe Sensuri Unice".

Potrivit lui Ion Dedu, pe Calea Floreasca se va circula cu sens unic dinspre Pipera spre Ştefan cel Mare, iar contrasensul va fi realizat pe strada Barbu Văcărescu.

"Acest lucru va fi făcut după modernizarea liniei de tramvai pe Barbu Văcărescu, care este şi ea în program. Studiul de fezabilitate al acestui proiect (Barbu Văcărescu, n.r.) este gata, urmează să fie supus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti, iar după aprobare urmează licitaţia", a mai spus Ion Dedu.

Printre arterele care vor fi transformate în străzi cu sens unic se află Şoseaua Pipera, Şoseaua Viilor, fiind totodată vizată şi o resistematizare a circulaţiei în intersecţia din zona Răzoare.

Noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul Floreasca a fost inaugurată luni, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Raed Arafat, a premierului Victor Ponta şi a foştilor miniştri Cseke Attila şi Vasile Cepoi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici