Spitalul Floreasca are o nouă Unitate de Primiri Urgenţe, cu o capacitate de patru ori mai mare - FOTO

Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală are de luni o nouă Unitate de Primiri Urgenţe, cu o capacitate de patru ori mai mare decât înainte, ajungând la 35 de paturi, ceea ce pentru pacienţi înseamnă siguranţă mai mare, demnitate şi respect, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Raed Arafat.

1412 afișări
Imaginea articolului Spitalul Floreasca are o nouă Unitate de Primiri Urgenţe, cu o capacitate de patru ori mai mare - FOTO

Spitalul Floreasca are o nouă Unitate de Primiri Urgenţe, cu o capacitate de patru ori mai mare - GALERIE FOTO (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

"Noua Unitate de Primiri Urgenţe reprezintă încă un pas de normalitate. Pentru pacienţi, noua Unitate de Primiri Urgenţe înseamnă siguranţă mai mare, respect şi demnitate", a spus Raed Arafat la inaugurarea UPU.

Potrivit ministrului Sănătăţii, în aproape un an au fost deschise două Unităţi de Primiri Urgenţe noi, una la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, inaugurată anul trecut, şi a doua la Spitalul Floreasca.

Raed Arafat a adăugat că în prezent sunt cinci Unităţi de Primiri Urgenţe reorganizate şi dotate la standarde europene de către Ministerul Sănătăţii, respectiv cele două din Capitală şi câte una la Spitalul Judeţean Târgu Mureş, Spitalul Judeţean Constanţa şi Spitalul Judeţean Satu Mare.

"Anul viitor sper să pornim reforma la încă un UPU şi reabilitarea la încă o Unitate de Primiri Urgenţe din Bucureşti, să vedem care va fi. De asemenea, se încheie reabilitarea Terapiei Intensive de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, care urmează să se finalizeze curând. Avem şi multe alte proiecte mici de reabilitare pentru alte secţii decât urgenţă. Pentru noua UPU au început angajările, astfel că va exista personalul necesar", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Pemierul Victor Ponta, prezent la eveniment, a lansat un apel către Ministerul Sănătăţii şi administratorii Spitalului de Urgenţă Floreasca să continue în anii următori modernizarea unităţii sanitare, asigurând că vor avea sprijinul Guvernului.

"Pe unii dintre medici îi cunosc pentru că, la fel ca orice bucureştean, am avut nevoie de Spitalul de Urgenţă, din fericire nu foarte des, dar am amintiri de aici şi munca oamenilor de aici este extraordinară", a spus Ponta.

El a apreciat că orice leu cheltuit în sănătate este cea mai bună modalitate de a utiliza fondurile.

La inaugurarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe de la Spitalul Floreasca au fost prezenţi şi foştii miniştri ai Sănătăţii Cseke Attila şi Vasile Cepoi, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, şi managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, Alis Grasu.

Unitatea de Primiri Urgenţe inaugurată luni are, pe lângă spaţiile dedicate bolnavilor, un departament pentru simulare clinică, sală de curs şi Sistemul Naţional Unic pentru Apel de Urgenţă. Noua UPU are o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi şi cuprinde subsol, parter şi un etaj, proiectul fiind început în 2010.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 12 milioane de lei, din care 10,6 milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii, pentru consolidarea vechii clădiri şi construcţia nouă.

Alte fonduri pentru dotări cu aparatură, în valoare de 300.000 de euro, au fost alocate de la Banca Mondială, iar mobilierul a fost achiziţionat din contribuţia de 2% dată Fundaţiei pentru SMURD, respectiv 80.000 de lei.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici